AHE’nin “Çocuğum için BES”i ilk ayda 15 bin katılımcıyı aştı

Anadolu Hayat Emeklilik’in 18 yaşından küçüklere gelecek güvencesi sunmak amacıyla 2 ay önce satışa sunduğu “Çocuğum için BES” ürünü, yoğun ilgiyle karşılaştı. Kısa sürede 15 bin katılımcı sayısını aşan “Çocuğum için BES” ürünüyle bireysel emekliliğe dahil edilen çocukların ortalama yaşının 8 olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

 Anadolu Hayat Emeklilik’in, 18 yaş altındakilere yönelik sunduğu “Çocuğum için BES” ürünü, yoğun ilgi ve talep görmeye devam ediyor. 2 ay gibi kısa bir sürede 15 bin katılımcı sayısını aşan “Çocuğum için BES”, çocuklarının geleceği için vakit kaybetmeden birikim yapmaya başlamak isteyen ebeveynler ya da varsa diğer yasal temsilcilerinin öncelikli tercihi oldu.

18 yaşından küçüklerin de dahil edilmesiyle Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) katılımcı tabanının genişlemesi yönünde önemli bir adım atıldığını ve kısa bir sürede olumlu sonuçlarının alınmaya başlandığını dile getiren Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Ülkemizde 18 yaş altı yaklaşık 23 milyon nüfus bulunuyor. Bu kitlenin BES’in büyümesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. “Çocuğum için BES” ile ebeveynler veya diğer yasal temsilciler, çocuklarının geleceği için şimdiden yatırım yapabiliyorlar. Haziran ayında müşterilerle buluşturduğumuz “Çocuğum için BES” ürünümüzün katılımcısı 15 bini aştı. Bu ürünümüze sadece büyük illerimizden değil, ülke genelinden talep geliyor. Ayrıca kendisi için BES kapsamında henüz yatırım yapmayan pek çok kişinin, çocuklarının geleceği için harekete geçtiklerine tanıklık ediyoruz.

Mevcutta şirketimiz ile bireysel emekliliğe dahil olan çocukların ortalama yaşı ise 8. Ebeveynlerin çocuklarının geleceği için erkenden birikim yapmaya başladığını görmekten son derece mutluyuz” diye konuştu.

Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuğum için BES ile çocuklar, iş hayatına atılmadan çok önce düzenli katkı payı ödemeleri sayesinde önemli bir birikim elde ederken, tasarruf yapma bilincini de erken yaşta kazanmış olacaklar. BES’e ne kadar erken dahil olunursa, birikim yapmak da o kadar kolaylaşıyor.18 yaş altının BES’e dahil edilmesi uygulamasında öncü şirketlerden biri olduk. Katkı payı ödeyen kişinin anne ya da baba olması koşuluyla anne ya da babanın vefatı veya tam ve daimi maluliyeti durumunda 10 yıla kadar katkı payı ödeme teminatı, çocuk adına İş Kültür Yayınları internet sitesinden yapılacak alışverişlerde yüzde 30 indirim, çocuk adına satın alınacak Anadolu Sigorta sağlık sigortası ürünlerinde indirim, ücretsiz acil ambulans ve sağlık danışmanlığı ve anlaşmalı sağlık kuruluşlarında indirim gibi çocuklara özel ek fayda ve hizmetler içeren ‘Çocuğum için BES’ ürünümüzün kısa süre içerisinde büyük ilgi görmesinden memnunuz. Anadolu Hayat Emeklilik olarak; şirketimizin odaklandığı çocuk müşteri grubunu büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına tüm çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye gayret ediyor, 18 yaşından küçük çocuklarımızı Bireysel Emeklilik Sistemi ile tanıştıracak olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Hem yüz yüze hem de dijital kanallarımızdan satışa sunduğumuz ‘Çocuğum için BES’ ürünümüze gösterilen ilginin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini öngörüyoruz.”