Arthur J. Gallagher & Co. Türk sigorta piyasasına girdi

ABD Illinois merkezli sigorta brokeri Arthur J. Gallagher & Co., İstanbul merkezli BH Sigorta ve Reasürans Brokerliği AŞ’nin ( Brokers’ House) çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu. İşlemin şartları ise açıklanmadı.

İstanbul merkezli Brokers’ House, müşterilerine gayrimenkul, finans, enerji, mühendislik ve denizcilik dahil olmak üzere geniş bir ticari ve özel teminat yelpazesi sunan bir ticari sigorta ve isteğe bağlı reasürans hizmeti veren bir broker. Brokers’ House, 2014’ten bu yana Gallagher Global Network ortağı. Yapılan açıklamada, Gündüz Tezel ve Levent Özbilen’den oluşan mevcut liderlik ekibinin şirkette kalacağı ifade edildi.

Arthur J. Gallagher & Co CEO’su J. Patrick Gallagher Jr., “Bu, Gallagher için, bizim zaten çok iyi tanıdığımız bir ekiple Türk özel brokerlik piyasasına doğrudan girmek için eşsiz bir fırsat. Müşteri ürün ve hizmet tekliflerini genişletmek için Gündüz Tezel, Levent Özbilen ve meslektaşları ile daha yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Arthur J. Gallagher & Co. 57 ülkede faaliyet gösteriyor ve ayrıca muhabir broker ve danışmanlardan oluşan bir ağ aracılığıyla dünya çapında 150’den fazla ülkede müşteri hizmetleri yetenekleri sunuyor.