AHE’nin “Genç Emeklilik Planı” 150 bin katılımcıya ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik’in 18-25 yaş arasındaki gençlere özel sunduğu Genç Emeklilik Planı 150 bin katılımcıya ulaştı. Sektör ortalamasının 3 katından fazla bir oranda genç katılımcıya sahip şirketin, 18-25 yaş arasındaki katılımcı sayısı, toplam bireysel emeklilik müşteri adedinin yüzde 14’üne yaklaştı. Bugüne kadar online satış kanallarından satın alınan bireysel emeklilik ürünlerinin yüzde 52’sini de Genç Emeklilik Planı oluşturuyor.

Anadolu Hayat Emeklilik’in gençlerin geleceğini güvence altına alan ve 2015 yılından bu yana sunduğu Genç Emeklilik Planı’ndaki katılımcı sayısı 150 bine ulaştı. Geleceği için bugünden adım atmak isteyen gençlerin tercihi olan Genç Emeklilik Planı, 18-25 yaş arasındaki kişilere özel olarak sunuluyor.

Gençlerin gelecekleri için birikim yapmak adına Bireysel Emeklilik Sistemi’ni (BES) tercih etmelerinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk şöyle konuştu: “Genç Emeklilik Planı’ndaki müşteri sayımız her geçen gün artıyor. Salgın döneminde birikim ve tasarrufun önemi bir kez daha anlaşıldı. Gençlerimiz bu ürünümüze yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Tasarruf bilinciyle hareket eden gençlerimizin, geleceklerini şimdiden düşündüklerini görmek bizi umutlandırıyor, mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

 “18-25 yaş arasındaki katılımcıların toplam içindeki payı yüzde 14’e yaklaşırken, bu oran sektör ortalamasının 3 katından fazla”

 Genç Emeklilik Planı’nın satışa sunulduğu 2015 yılından bu yana bireysel emekliliğe dahil olan genç müşteri oranının sektör ortalamasının üç katından fazla olduğunu belirten Ertürk, “18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin toplam bireysel emeklilik müşteri portföyümüz içindeki payı yüzde 13,6 seviyesinde bulunuyor. Sektörün geneline baktığımızda ise bu oranın henüz yüzde 4,5’lar seviyesinde olduğunu görüyoruz” dedi.

“Gençler ödemelerini kendileri yapıyor”

 Genç Emeklilik Planı’ndaki müşterilerin ortalama olarak 22 yaşında plana dahil olduklarını belirten Ertürk, gençlerin sistemdeki ödeme eğilimleri konusunda ise şu bilgileri verdi: “Onlara özel olarak geliştirdiğimiz ürünümüz ile gençler gelecekleri için bütçelerini zorlamayacak düzeyde katkı payı tutarlarıyla yatırım yapabiliyorlar. Müşterilerimiz ödemelerini genellikle kredi kartı ve otomatik ödeme talimatı vererek gerçekleştiriyorlar. Müşterilerimizin yüzde 95’i çalışarak ya da ailelerinden ilgili tutarları temin ederek kendi bütçelerini oluşturup ödemelerini bizzat kendi kartlarından ve banka hesaplarından yapıyorlar.”

“Genç Emeklilik Planı dijital ortamdan kolayca satın alınabiliyor”

 Genç Emeklilik Planı’na online satış kanallarından kolaylıkla ulaşılabileceğini ifade eden Ertürk, “Genç Emeklilik Planı’nı, bir yılı aşkın süredir dijital ortamda gençlerle buluşturuyoruz. Onların satın alma sürecini internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenli şekilde tamamlayabileceği bir deneyim tasarladık. Geleceği için bugünden yatırım yapmak isteyen gençler, kurumsal internet sitemiz üzerinden çok kısa bir süre içinde bireysel emeklilik hesabı açtırabiliyorlar. Bugüne kadar online satış kanallarımızdan satın alınan bireysel emeklilik ürünlerimizin yüzde 52’sini Genç Emeklilik Planı oluşturuyor. Gençlere fayda sağlayacak ve bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıracak bir kanal olan internet sitemiz üzerinden başladığımız online satış ile geleceklerini planlarken onların yanlarında olduğumuzu, ihtiyaçlarını anladığımızı ve buna uygun çözümleri en pratik şekilde kendilerine sunduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Anadolu Hayat Emeklilik olarak daha fazla genci birikim yapmaya yönlendirme amacıyla pazarlama ve satış faaliyetlerimizi gerçekleştiriyor, onlara yönelik dönemsel kampanyalar düzenleyerek farklı avantajlar sunuyoruz.  Genç Emeklilik Planı müşterilerimiz; Anadolu Sigorta bireysel sağlık, kasko ve konut sigortalarında yüzde 40’a varan indirimlerden yararlanabiliyorlar. Üstelik bu ay devreye aldığımız yeni avantajımız kapsamında, müşterilerimizin mevcuttaki indirimlerine ek olarak, Anadolu Sigorta tarafından sunulan Bireysel Siber Güvenlik Sigortası’nda yüzde 10, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yeni poliçelerinde yüzde 12 oranında indirim hakkı bulunuyor.  Geleceğimiz gençlerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kendimizi sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz” dedi.