39. Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı 4 Ekim’de başlıyor

TSEV tarafından 1973 yılından bu yana aralıksız sürdürülen ‘Temel Sigortacılık Eğitim Programı’nın  (TSEP) 39. Dönemi  4 Ekim’de başlıyor.   TSEV’den konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ayrıntılara yer verildi: 

Türkiye’deki tek sigortacılık uzmanlığı eğitim programı olan ve 1973 yılından beri aralıksız devam eden ‘Temel Sigortacılık Eğitim Programı’  (TSEP) Ekim ayında başlayıp Mayıs veya Haziran’a kadar süren uzun süreli bir eğitim programıdır.

Sigorta sektörünün üst düzey yöneticilerinin, uzmanların ve akademisyenlerin görev aldığı TSEP, sektör çalışanlarının genel sigortacılık ve sigorta branşları konularında uzmanlaşmalarını sağlayarak, Türk sigorta sektörünün iş gücü niteliğinin ve verimliliğinin artırılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

“Temel Sigorta Bilgileri” ile “Branş Eğitimi” olmak üzere iki yarıyıldan oluşan TSEP, 2. yarıyılda “Yangın ve Mühendislik Sigortaları”, “Kaza Sigortaları”, “Nakliyat Sigortaları”, “Muhasebe”, “Sağlık Sigortaları” ve “Hayat Sigortaları” olmak üzere toplam 6 branşta açılmaktadır.

Temel Sigortacılık Eğitim Programının ilk yarıyılı Ekim – Şubat aylarında, ikinci yarıyılı ise Şubat – Mayıs ayları arasında gerçekleştirilmektedir. Program ilk yarıyıl için “Gece” ve “Gündüz” olmak üzere iki ayrı zaman diliminde açılmakta ve “TSEP-Gündüz” dersleri, çoğunlukla 13.30-16.30 saatlerinde, “TSEP-Gece”nin dersleri ise genellikle 17.00-20.00 saatleri arasında, haftada en fazla üç gün olarak planlanmaktadır. Çoğunlukla hafta içi olarak planlanan TSEP takviminde, hafta sonu da ders olabilmektedir. Saatler eğitmenlerimizin programlarına ve sınıflarımızın müsaitlik durumuna göre değişebilmektedir.

Pandemi sebebiyle alınan önlemler kapsamında Ocak 2022’ye kadar eğitimler online olarak gerçekleşecektir. 2022 yılı içinse Aralık 2021’de ülkemizde gelişmeler izlenerek karar verilecektir. Bu yıl yalnızca akşam grubu açılacaktır. Akşam grubunun dersleri genellikle 17.00-20.00 saatleri arasında, haftada en fazla üç gün olarak planlanmaktadır. Çoğunlukla hafta içi olarak planlanan TSEP takviminde, hafta sonu da ders olabilmektedir. Saatler eğitmenlerimizin programlarına ve sınıflarımızın müsaitlik durumuna göre değişebilmektedir.

39. Dönem TSEP Ekim 2021’de başlayacaktır.

Programın her iki yarıyılına da katılma zorunluluğu yoktur; yalnızca tek yarıyıla da katılmak mümkündür.

Program ücreti Akşam grubu için 16.000 TL’dir (KDV Dahil). Tek yarıyıl ücreti ise 10.000 TL’dir (KDV Dahil).

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için [email protected] adresine e-mail atabilirsiniz.