MAPFRE Vakfı ve KAÇUV işbirliğinde kanserli çocuklara iki kitap

MAPFRE Vakfı (Fundación MAPFRE) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) iş birliğinde hazırlanan Umutlu Bir Bulut Hikayesi ve Kahraman Maske kitapları tedavi gören çocuklar ve ailelere birer armağan!

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) alanda edindiği deneyimlerin yansıması olan Umutlu Bir Bulut Hikayesi ve Kahraman Maske kitapları tedavi gören çocuklar ve aileleri için uzmanlar tarafından hazırlandı. MAPFRE Vakfı (Fundación MAPFRE) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) iş birliğinde hayata geçirilen “Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı” projesinin bir parçası olan kitaplar sayesinde aileler çocuklarının hastalığıyla daha bilinçli mücadele ediyor ve en doğru bilgileri bu sayede güncel kaynaklardan öğreniyor.

Umutlu Bir Bulut Hikayesi

Klinik Psikolog Şeyma Keçeli tarafından yazılan ve Mısra Karahan tarafından resimlenen Umutlu Bir Bulut Hikayesi, Umut’un hastalık süreciyle baş etme serüvenini ve sevdiklerine duyduğu özlemini yeni arkadaşı Bulut ile nasıl değiştiğini anlatıyor.

Hastalık sürecinin yarattığı değişimleri ve tedavi sırasında yaşanan duyguları bir çocuğun gözünden anlatan kitap, içerisindeki uygulamalı etkinliklerle çocuklar ve ailelerini bir araya getiriyor.

Kahraman Maske

Tedavi süreciyle ilk kez karşılaşan çocuklara yol göstermek, duygularını daha doğru ifade etmelerini sağlamak için hazırlanan Kahraman Maske, Uzman Klinik Psikolog Medya Güner tarafından yazıldı ve Özge Tığlı Taşlı da çizgileriyle kitaba hayat verdi.

Maskeli Kahraman Umut, hastanede tedavi görmeye başlayan ve hastalık sürecindeki yeniliklerle karşılaşan umut dolu bir çocuk. Umut, hastanede bugüne kadar deneyimlemediği duygularını kitapta yer alan etkinliklerle ifade ederken arkadaşları arasında bir Kahraman’a dönüşüyor! Umut, hastalık süreciyle birlikte korkularının yerine öğrenmenin gücünü fark ediyor, eğleniyor ve arkadaşlarına yol gösteriyor!

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) uzun yıllardır edindiği deneyimlerin ürünü olan kitaplar daha çok çocuğa ve aileye ulaşmak için yola çıktı! Türkiye’nin 65 ilinde, 2160 kanser tedavisi gören çocuk ve aileye Umutlu Bir Bulut Hikayesi ve Kahraman Maske kitapları ulaştırıldı.

Kanser tedavisi gören çocuklarla hastalıkları üzerine konuşmak, duygularını paylaşmak ve ifade etmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız kitaplarımızı açık kaynak olarak kacuv.org adresinden inceleyebilirsiniz.

 

KAÇUV Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakıf, çocukların tedavi süreçlerinde aileleri ile birlikte ücretsiz konaklayabilecekleri Aile Evleri ile hizmet vermektedir. Hastanelerin çocuk hematoloji ve onkoloji servislerinde ve Aile Evleri’nde psikolojik, sosyal, fiziksel ve tıbbi açıdan yaşam kalitelerini arttıracak etkinlikler ve projeler yürütmektir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nde başlayan faaliyetler halen İstanbul, İzmir, Bursa ve Zonguldak’ta toplam 12 hastanenin 14 servisinde sürdürülmektedir.

Bilgi için: https://kacuv.org/

 

Çocuk Kanser Bilgi Ağacı:

MAPFRE Vakfı (Fundación MAPFRE) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) iş birliğinde hayata geçirilen “Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı” projesi Mayıs 2016’da başladı.

Proje kapsamında oluşturulan “Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı” eğitim portalı sayesinde aileler çocuklarının hastalığıyla daha bilinçli ve bilgili olarak mücadele ediyor ve en doğru bilgiler doğru kaynaklardan öğrenilmesi amaçlanıyor.

Bilgi için: https://cocukkanseri.org/