SAB’ın yeni başkanı Ayhan Çalık oldu

Sigorta Acenteleri Derneği (SAB)’ın Seçimli Genel Kurulu 29 Eylül 2021’de gerçekleşti.  Derneğin  üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen seçimde kazanan Ayhan Çalık oldu.
Centilmence geçen seçim yarışında oy kullanmaya SAB üyeleri büyük ilgi gösterdiler. Ayhan Çalık ve Turuncu listesi, yarışa son hafta katılan Mithat Bekan ve Beyaz Listesini 4 oy farkla geçerek ipi göğüsledi.

ÇALIK DÖNEMİNDE 4 BAŞLIK ÖNE ÇIKACAK

Yeni SAB Başkanı Ayhan Çalık seçim öncesinde strateji, hedef ve planlarının 4 madde üzerinde kurgulandığını açıklamıştı. Çalık tarafından açıklanan 4 madde şu şekilde:

1-) “SAB derneği, mesleğin farklı odakları, kurumları ve makamlarıyla eş zamanlı çalışma ruhunu yakalamalı, acentelerimizin ve sektörümüzün gelişmesi adına tüm kurumlarca üzerinde mutabık kalınmış konuların hayata geçirilmesi için stratejik ve eylemsel sorumluluklar almalıdır.

2-) Sektörümüzün günümüzdeki pek çok sorunu bir veya birkaç kişinin sektör adına inisiyatif alarak koyduğu kurallar ve kararlar sebebiyle oluşmuştur. SAB derneği yeni dönemde kuracağı branşsal mesleki komisyonlarda yapacağı araştırma geliştirme (ARGE) çalışmalarını günümüzün piyasa şartlarına bakarak var olan özel şartlara, genel şartlara kadar irdeleyip sektörün yeniden yapılanmasına zemin sağlayacak sonuçları hedeflemeli ve bu sonuçları mesleki kurumlarımıza paylaşarak destek vermelidir.

3-) Dernek yönetimi düşünce ve üye yapısını gençleştirmeli, gençlerimizi ARGE komisyonlarında değerlendirmelidir.

4-) Ve son olarak SAB Derneği, 2021 – 2023 yönetim döneminde sektörün geldiği noktayı yakalamak ve hatta önüne geçebilmek adına dönem içinde enerjik ve aktif olmalı, çok çalışmalıdır.”