Allianz SE’nin yönetim kurulunda değişiklik

Alman sigorta ve finansal yatırım devi Allianz SE’de yönetim kurulu üyesi Jacqueline Hunt (fotoğrafta) şirketin grup başkanı Oliver Bäte’ye stratejik danışman olarak atandı. Hunt, 2016 yılında gruba katılmasından bu yana Allianz’ın varlık yönetimi ve ABD’deki hayat işlerinden sorumluydu.

Şu anda Allianz Lebensversicherungs-AG’nin (Allianz Leben) CEO’su olan Andreas Wimmer ise Hunt’ın yerine yönetim kurulu üyesi olarak atandı ve varlık yönetimi bölümü başkanı ve ABD’deki Allianz Life’ın başına geçecek.

Bäte, “Jackie, bir süre önce bir değişiklik için açık olduğunu işaret etmişti. Mükemmel bir yönetim kurulu üyesiydi ve özellikle PIMCO’nun görev süresi boyunca gösterdiği üstün performansın yanı sıra Allianz Global Investors’ın ve ABD’deki yaşam işimizin başarısından gurur duyuyoruz. Jackie’nin katkısı, bölüm sorumluluklarının ötesine geçti ve stratejik tavsiyesine büyük değer verdiğim için, gelecek yıl onunla yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Hunt ise, “2016 yılında katıldığımda Allianz SE’nin yönetim kurulundaki ikinci kadın olmaktan gurur duydum. Yönetim altında 2,5 trilyon Euro’yu aşan rekor varlıklara ve olağanüstü bir performans geçmişine sahip daha çeşitli ve esnek bir bölüm bırakıyorum. Müşterileri için canla başla çalışmaya devam eden çalışma arkadaşlarımı selamlıyorum. Gelecek yıl Allianz’dan ayrıldığımda, bir sonraki bölümüm için heyecanlı olarak, başardıklarımızdan büyük gurur duyacağım. Allianz’da geçirdiğim zamana dair her zaman güzel anılarım olacak.” diye konuştu.

Allianz SE denetleme kurulu başkanı Michael Diekmann da “Son beş yılda Allianz Group’a verdiği hizmet için Jackie Hunt’a teşekkür etmek istiyorum” dedi.