Fibaemeklilik’ten “Pembe Kurdele” ile meme kanserine karşı mücadele

Pembe Kurdele projesiyle meme kanserine ilişkin farkındalığın artması için çalışmalar gerçekleştiren Fibaemeklilik, Pembe Kurdele Hayat Sigortası ile de kadınlara özel kanser hastalıklarının tedavisi sırasında veya tedavi sonrasında oluşabilecek finansal ihtiyaçlar için destek sağlıyor. Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda erken teşhisin önemini hatırlatırken, Pembe Kurdele Hayat Sigortası kapsamında Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) yürüttüğü “Kadınların Eğitimi, Ailelerin Sağlığı ve Mutluluğu” projesine bağış yapıyor. Her ayın son Perşembe gününü “özmuayene günü” ilan eden Fibaemeklilik, Ekim ayı boyunca da kadınlara kendi kendilerini muayene etmeleri yönünde hatırlatmada bulunuyor.

Pembe Kurdele’yi sadece bir sigorta ürünü değil aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarladıklarını belirten Fibaemeklilik Projeler, ADK, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Buket Erşan şunları ifade etti:

“Meme kanseri, Türkiye’de en yaygın kanser türü ve her 8 kadından 1’inin yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riski bulunuyor. Bununla birlikte meme kanseri erken teşhis edildiğinde yüzde 98 oranında tedavi edilebiliyor ve bu nedenle de erken teşhis büyük önem taşıyor. Fibaemeklilik olarak biz erken teşhis oranının artması ve daha fazla kadının bu hastalıktan kurtulması için Pembe Kurdele projesini hayata geçirdik ve bu kapsamda bir sigorta ürünü tasarladık. Pembe Kurdele projesi kapsamında sadece Ekim ayında değil, yılın her döneminde bilinçlendirme faaliyetleri yürütürken; kadın kanserlerine özel sunduğumuz teminatlarla tedavi sırası ve sonrası için güvence de sağlıyoruz. Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim ayında da daha fazla kadını bu ürünümüzden haberdar ederek, meme kanserine karşı bilinçlendirmeyi ve önlem almalarını sağlamayı hedefliyoruz.” 

 Çok uygun primlerle sigortalı olunuyor, teminat tutarı tek seferde ödeniyor

Pembe Kurdele Hayat Sigortası, meme kanserinin yanı sıra rahim, rahim ağzı, rahim içi, yumurtalık kanserleri ile tüpler ve vajina / vulva tümörlerini de teminat altına alıyor. 18 ve 65 yaş arasındaki kadınlar Pembe Kurdele ürününden yararlanabiliyor. 30 yaşında 57 TL, 40 ve 50 yaşında ise 144 TL yıllık prim ödeyerek 20 bin TL teminatlı ürün satın alınabilirken, toplam teminat 100 bin TL’ye kadar da çıkarılabiliyor. Teminat kapsamındaki kadın kanserlerinden herhangi biri ile karşılaşılması halinde teminat tutarı tek seferde ödenirken; sigortalının herhangi bir fatura ya da harcama beyan etmesi de gerekmiyor. Sigortalı teminat ödemesini tedavi giderlerine harcayabildiği gibi; psikolojik destek, rehabilitasyon ya da kişisel harcamaları için de kullanabiliyor.

Fibaemeklilik ve AÇEV kadın kanserleri ve sağlığı konusunda bilinçlendiriyor

Fibaemeklilik, Pembe Kurdele Hayat Sigortası kapsamında AÇEV’in “Kadınların Eğitimi, Ailelerin Sağlığı ve Mutluluğu” projesine de destek oluyor. Proje kapsamında kadınlara yönelik eğitimlerde kadın kanserleri ve sağlığı konusunda bilgilendirme yapılıyor. Fibaemeklilik’in meme kanseri ve kadın sağlığı konusunda hazırladığı bilgilendirmeler AÇEV’in eğitim programlarında kadınlarla paylaşılıyor. Projenin yaygınlaştırılması ve daha fazla kadına erişilmesi hedefleniyor.