Seyahat sağlık sigortası hakkından bilmeniz gereken 5 altın kural

ÖzserNEO Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Ramazan Ülger, seyahat sağlık sigortasının neden önemli olduğuna vurgu yaparak,  5 maddede detayları paylaştı.

Normalleşme adımlarının atılmasıyla yurt içi ve yurt dışı seyahatler yoğunluk kazanmaya başladı. Bu seyahatler sırasında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı sigortalının sağlığını koruma altına alan “Seyahat Sağlık Sigortası” büyük önem taşıyor. Yurt dışına çıkmak isteyenlerin vize işlemlerinin yapılabilmesinin ön koşullarından biri olduğu için, “Seyahat Sağlık Sigortası” vize sigortası olarak da adlandırılıyor.

ÖzserNEO Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Ülger, “Seyahat Sağlık Sigortası” ile ilgili bilinmesi gerekenleri şöyle anlattı: “İster tatil ister iş ya da eğitim sebebiyle seyahat edin, kendinizi güvende hissetmeniz çok önemlidir. Seyahatiniz sırasında yaşayabileceğiniz aksiliklere karşı önlem almanız açısından seyahat sağlık sigortası çok değerlidir. Dolayısıyla sizi hem maddi hem de manevi olarak güvence altına alan seyahat sağlık sigortası konusunda bilmeniz gerekenleri şöyle sıralayabilirim:

Vize almak için seyahat sağlık sigortası yaptırmalısınız. Öncelikle seyahat sağlık sigortası yurt içi seyahatlerinde zorunlu tutulmamış olsa da yurt dışı seyahatleri için gerekli olan vize işlemlerinin yapılması açısından zorunludur. Vize başvurusunda birçok ülkenin konsoloslukları tarafından zorunlu evraklar listesinde yer alan seyahat sağlık sigortasının bir evraktan çok daha fazlası olduğunu söyleyebilirim. Seyahat sağlık sigortası, yurt dışında yaşanabilecek ani hastalıklar ve kazalar sonucunda oluşacak sağlık giderlerinizi garanti altına alması açısından da çok değerlidir.

 

Seyahat sağlık sigortası için yaş zorunluluğu yoktur. 0-80 yaş aralığındaki herkes için seyahat sağlık sigortası yaptırılır. Fakat ilerleyen yaşlarda yaptırılacak seyahat sigortaları için ek primler alınabileceğini de eklemeliyim.

 

Seyahat sağlık sigortasını en az 1 gün, en fazla 1 yıllık yaptırabilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası sadece seyahatte olunacak günler kadar yaptırabilirken, düzenli olarak seyahat edenler 1 yıllık olarak da düzenleyebilmektedir. Seyahat sağlık sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; sigortanızı en az 1 günlük en fazla ise 1 yıllık yaptırılabileceğinizdir.

 

Seyahat sağlık sigortası teminatlarınızı zenginleştirebilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası genel şartlarında bulunan ve özel şartlarda yer alan teminatlar; acil durum ya da kaza halinde tedavi teminatı, sigortalının sağlık nedenli ile alakalı nakli, vefattan sonra cenaze nakli, defin işlemleri harcamaları, seyahat iptali ya da yarıda kesilmesi ve tıbbi danışmanlıktır. Seyahat sağlık sigorta poliçenize dahil olarak sunulan bir diğer ve cazip avantaj ise havayolları içerisinde kaybolmuş, check-in işlemlerinin tamamlanmış ve kayıp raporu oluşturulmuş valizlerinize verilen kayıp bagaj teminatıdır. Ana teminat dışında kalan diğer haller sigorta şirketlerine göre farklılık gösterse de bu teminatlar dışında başka hangi teminatların eklenebileceğini öğrenerek poliçenizi daha da zenginleştirilebilirsiniz.

 

Seyahat sağlık sigortasını iptal edebilirsiniz. Seyahatin iptal olması durumunda seyahat sağlık sigortası iptal edilebilmektedir. Poliçe başlangıcından 24 saat önce sigorta şirketine bildirim yapılması koşuluyla kolaylıkla iptal edebilirsiniz.