Benli, Kuruca ve Kırmızı, “Türkiye’nin En Etkin 50 CEO”su arasında

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli,  AgeSA Hayat ve Emeklilik CEO’su Fırat Kuruca ve Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı  ekonomi dergisi Business Life tarafından geleneksel olarak yapılan CEO araştırması sonucunda “Türkiye’nin En Etkin 50 CEO’su” arasına girdi.

Business Life’da yer alan habere göre, pandemi döneminde başarılı bir performans ortaya koyan liderler, derginin 130’uncu sayısına denk gelen Ekim 2021’de açıklandı. 50 iş insanından oluşan listeye girmeye layık görülen CEO’lar, Selen Kocabaş, Aclan Acar, Agah Uğur, Ayşegül İldeniz, Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Süreyya Ciliv ve Ümran Baba’nın aralarında bulunduğu jüri üyelerinin görüşleriyle netlik kazandı.

Geçen yıla göre tamamında %32’lik bir değişikliğin olduğu listede 16 CEO koltuğunu devretti. Bu sene listeye sigorta sektöründen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, ile AgeSA Hayat ve Emeklilik CEO’su Fırat Kuruca’nın da olduğu 16 yeni isim girme başarısı gösterdi. Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda listede yer alma başarısı gösterdi. Öte yandan bu yıl kadın CEO oranı ise önceki yıldaki %10’dan %14’e çıktı.

Söz konusu liste, öncelikle anket, bir seneye yayılan saha taramasıyla şekillendi. Değerlendirme ise okur geri bildirimlerinin yanı sıra Business 500 abonesi arasında yer alan 250’den fazla üst düzey yöneticinin iştirakiyle yapıldı.