Howden’den dev satın alma

Londra merkezli sigorta brokerliği grubu Howden, Aston Lark’ı Goldman Sachs Asset Management ve Bowmark Capital’den satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Aston Lark, Birleşik Krallık’ın önde gelen, bağımsız, uzman karmaşık ticari ve özel müşteri brokerlerinden biri. Düzenleyici onaya tabi olan anlaşmanın mali şartları açıklanmadı. Reuters’de yer alan habere göre satın alma fiyatı 1,1 milyar sterlin (1,5 milyar dolar).

İşlem, Howden’ın bugüne kadarki en büyük satın alımını işaret ediyor ve Birleşik Krallık ve İrlanda’daki 160 lokasyondan 5.000’den fazla çalışan tarafından hizmet verilen 1,7 milyondan fazla poliçe sahibi için 6 milyar sterlin (8,2 milyar $) üzerinde brüt yazılı prim yöneten bir Birleşik Krallık işletmesi yaratıyor.

Aston Lark, Birleşik Krallık’ın önde gelen sigortacıları adına 200.000 müşteriye 1 milyar sterlin (1.4 milyar $) üzerinde brüt yazılı prim vererek, karmaşık ticari ve özel müşteri sigortası ve çalışanlara sağlanan faydalar konusunda uzmanlaşmış Birleşik Krallık’ın en büyük bağımsız sigorta brokerlerinden biridir.

Öte yandan Howden bu hafta içinde, Oslo merkezli perakende broker Aneco Forsikringsmegling AS’yi ve Belçika merkezli broker Sarton & Associés’i satın aldığını da duyurmuştu.