Guy Carpenter’dan “InsurTech Mükemmeliyet Merkezi”

Marsh McLennan’ın reasürans brokerliği kolu Guy Carpenter, modern teknoloji platformları aracılığıyla desteklenen taşıyıcılara ve Genel Yönetici Acentelere (MGA) hizmet verecek bir InsurTech Mükemmellik Merkezi’nin (COE) başlatıldığını duyurdu.

Insurtech COE bir dizi reasürans brokerliği, danışmanlık ve analitik hizmetler sunacak ve Guy Carpenter’ın piyasaya giriş analizi, portföy inşası, aktüeryal destek, derecelendirme danışmanlığı ve sermaye modellemesi dahil olmak üzere özel yetenekler sunmasını kolaylaştıracak.

Buna ek olarak, insurtech’e daha da genişlemesinin bir parçası olarak Guy Carpenter, Marsh McLennan’ın Oliver Wyman Group’unun bir parçası olan finansal teknoloji analist firması Celent ile ortaklığını genişletecek.

Guy Carpenter şu anda, ilk halka arz ve özel amaçlı satın alma şirket işlemlerinin birçoğu da dahil olmak üzere, doğrudan yazılı prim olarak toplamda yaklaşık 3 milyar dolarlık geniş bir insurTech müşteri portföyüne sahip.

Lansman hakkında yorum yapan Guy Carpenter Kuzey Amerika CEO’su John Trace: “InsurTech COE, Guy Carpenter’ı teknoloji destekli sigorta pazarının gelişiminin ön saflarında konumlandırıyor.” dedi.