AXA ve Willis Towers Watson #BackBlue girişimine katıldı

Sigorta devleri AXA ve Willis Towers Watson (WTW), okyanusu iklim değişikliğinin etkisine karşı korumak için tasarlanmış Birleşmiş Milletler destekli bir girişimin ilk imzacıları arasında yer alıyor.

COP26 zirvesinin başlangıcından önce başlatılan, Okyanus Riski ve Esneklik Eylem Birliği (ORRAA) tarafından yönetilen #BackBlue Okyanus Finans Taahhüdü, finans ve sigorta şirketlerini okyanus korumasını ticari kararlarına dahil etmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

AXA grup iletişim, marka ve sürdürülebilirlik sorumlusu Ulrike Decoene, “Okyanustan kaynaklanan risklerin yarattığı zorlukların ölçeği ve aciliyeti, dönüştürücü ve küresel bir yanıt gerektiriyor. “#BackBlue Okyanus Finans Taahhüdü aracılığıyla, sigorta ve daha geniş finans sektörü de dahil olmak üzere özel sektör, okyanus bağlantılı ekonomiler, yerel topluluklar ve dünya çapında biyolojik çeşitlilik için uzun vadeli faydalar sağlayan dayanıklılık oluşturmak için toplu olarak harekete geçebilir ve harekete geçirebilir.” dedi.

WTW CEO’su John Haley de aynı fikirdeydi ve şirketinin “iklim riski ve okyanus riskinin birlikte finansal riske eşit olduğunu gördüğünü” belirtti.