Tarımda Gelir Koruma Sigortası kapsama alındı

Konya’nın Cihanbeyli, Karatay ve Kadınhanı ilçelerinde uygulanacak pilot projeyle ekmeklik ve makarnalık buğday ürünlerinde verim değişimi ve gelir kaybı riski Tarım Sigortaları Havuzunca teminat altına alındı.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2021 yılında kapsama alınacak riskler ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre, gelir koruma sigortası kapsama alındı. Uygulama Konya İlinin Cihanbeyli, Karatay ve Kadınhanı ilçelerinde uygulanacak pilot proje kapsamında ekmeklik ve makarnalık buğday ürünlerinde verim değişimi ve TMO alım baremine göre Konya Ticaret Borsasında hasat sonrası oluşan ürün fiyatının beklenen fiyattan farklı olması nedenleriyle oluşacak gelir kaybı riski ilgili genel şartlar ile tarife ve talimatlar kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin özlük, ürün ve arazi bilgileri dikkate alınarak TARSİM tarafından teminat altına alınacak.
Söz konusu sigortada sigorta priminin %60’ı oranında prim desteği ise devlet tarafından karşılanacak. Karar 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.