Amazon destekli Hintli insurtech Acko unicorn oldu

General Atlantic ve yerel özel sermaye şirketi Multiples Private Equity, Hintli Acko General Insurance’da 225 milyon dolarlık bir finansmana öncülük etti ve Hintli online sigortacısını 1,1 milyar dolar olarak değerlendirdi. Acko General Insurance böylelikle unicorn (tek boynuzlu at) oldu.

Acko yaptığı açıklamada, Kanada Emeklilik Planı Yatırım Kurulu ve küresel teknoloji odaklı bir yatırım şirketi olan Lightspeed gibi mevcut yatırımcıların da D serisine katıldığını duyurdu. Amazon.com destekli başlangıç, Hindistan’daki tek boynuzlu at patlamasının bir parçası. Acko’nun kurucusu ve CEO’su Varun Dua, sağlık sektörüne 150 milyon dolar yatırım yapmayı ve ekibini özellikle teknoloji, ürün ve veri bilimi alanında ölçeklendirmeyi planladığını söyledi. Bloomberg News General Atlantic’in Acko’ya yatırım yapmak için ileri görüşmelerde olduğunu bildirdi.

2016 yılında kurulan Acko, web sitesine göre Hindistan’ın ilk dijital sigorta şirketlerinden biri. Şirketin 400’den fazla çalışanı var ve 50 milyondan fazla müşteriye otomobil, motosiklet ve hatta taksi yolcularını kapsayan poliçeler sattı. Ayrıca sağlık sigortası ve elektronik cihaz poliçesi de sunuyor.

Site, Amazon’un yanı sıra, yatırımcıları arasında Accel Partners, Catamaran Ventures ve SAIF Partners’ı da sayıyor ve finansman turunda şimdiye kadar 450 milyon dolar topladı.