PwC: İklim değişikliği reasürörler için en büyük risk

PwC Insurance Banana Skins 2021 anketi, siber suçların küresel olarak taşıyıcılar tarafından bir numaralı risk olarak sıralandığını, iklim değişikliğinin ise doğal afet olaylarındaki artış nedeniyle reasürörler listesinin başında geldiğini gösteriyor.

İki yılda bir yapılan anketin en son küresel baskısı, 47 bölgede 600’den fazla endüstri lideri ve yöneticinin yanıtlarını içeriyor ve iklim değişikliğinin hayat, hayat dışı, reasürans ve bileşik sigorta şirketleri için en önemli endişe haline geldiğini gösteriyor.

Aslında, iklim değişikliği ilk kez ilk beşe girdi ve 2019 baskısında altıncı sırada yer alırken bu yılki ankette en büyük artışı yaşadı. Özellikle reasürörler için, iklim değişikliği ve özellikle afet riskleri, ikincil tehlikelerden ve genel olarak afet olaylarından kaynaklanan kayıplarda kayda değer bir artışı yansıtan, sektörün karşı karşıya olduğu en büyük risk olarak sıralandı.

PwC Bermuda lideri ve Sigorta lideri Arthur Wightman,”İklim değişikliğinin etkisinin artık sigortacılar ve reasürörler için önceden düşünülenden çok daha yakın vadeli bir risk olarak görüldüğü iki yılda bir yaptığımız anketten açıkça görülüyor. Sektör ayrıca iklim değişikliğinin daha geniş sonuçlarının tahmin edilmesinin zor veya imkansız olmasından da ciddi şekilde endişe duyuyor” dedi.

PwC Insurance Banana Skins 2021: https://www.pwc.com/gx/en/financial-services/assets/pdf/insurance-banana-skins-2021.pdf