Küresel sigorta primleri 10 trilyon dolara ulaşabilir

Bain & Company tarafından hazırlanan bir rapora göre, sigorta endüstrisi yeni bir toplumsal role geçerken, küresel sigorta primleri 2030 yılına kadar 10 trilyon ABD dolarına ulaşabilir.

Sigorta 2030: Riskler Artarken, Sigortacılar Önlemeyle Korumayı Artırmayı Hedefliyor başlıklı rapora göre, sigorta sektörü, hasarlar için geri ödeme aramaktan genel riski azaltmaya yönelik davranışları teşvik etmeye doğru bir dönüşüm geçiriyor.

Sigortacıların risk ortamları, kişisel otomobil ve ölüm oranı gibi olgun alanlarda azalan veya sabitlenen risklerle birlikte gelişirken, siber suçlar ve dijital varlıklar gibi yeni alanlarda genişliyor. Bununla birlikte, iklim değişikliği ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili olanlar gibi bazı riskler daha şiddetli hale geliyor.

Bain & Company, ABD’deki motorlu taşıt kazalarının ölüm oranlarının son kırk yılda yaklaşık %70 oranında azalmasıyla birlikte karayolu seyahatinin her zamankinden daha güvenli olduğunu kaydetti. Bu arada, iklim değişikliğinin önümüzdeki otuz yılda ekonomik kayıplarda kabaca on kat artışa neden olması bekleniyor. Yalnızca 2020 boyunca, ABD kasırga mevsimi boyunca rekor sayıda orman yangını ve rekor sayıda fırtına yaşadı, ancak bu tür doğal afetlerden kaynaklanan kayıpların çoğu sigortasız kalıyor.