“Sigorta sisteminin gelişmesine yönelik uygulamalarımız devam ediyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Sigorta sisteminin gelişmesine yönelik düzenleme ve uygulamalarımız devam ediyor” dedi.  Lütfi Elvan, Bakanlığının 2022 yılı bütçesi için Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada sigorta ve BES hakkında da dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisi dış şoklara karşı dayanıklı ve sağlam bir finansal sisteme sahip olduğunu belirterek, “Yakın dönem gelişmeler gösterdi ki, en kötü stres senaryolarında bile yer almayan şoklar yaşadık ve ekonomimiz, finansal sektörümüz bunlara karşı dirençli durdu. Bankacılık ağırlıklı bir yapıya sahip olan finansal sektörde sermaye piyasalarının, banka dışı finansal kuruluşların ve sigorta sisteminin gelişmesine yönelik düzenleme ve uygulamalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Lütfi Elvan, konuşmasında bireysel emeklilik sistemi hakkında ise 2021’de yapılanlar arasında emeklilik yatırım fonları arasında rekabetin artırılması amacıyla, Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu’nu kurduklarını belirtti. Elvan, 2020 yıl sonu itibariyle bireysel emeklilik sistemi devlet katkısı ödemelerine 5.1 milyar TL kaynak aktarıldığının altını çizerek, 2022 yılında ise sisteme devlet katkısı ödemelerine 7.2 milyar TL aktarılacağını ifade etti.