“BES’i kapsayıcı güvence paketleriyle güçlendiriyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,  bireysel emeklilik şirketlerinin müşterilerine BES sözleşmeleriyle birlikte; eğitim, sağlık ve hayat ürünleri de sunabileceği, daha kapsayıcı güvence paketleri oluşturabilmelerinin önünü açtıklarını söyledi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Bakan Elvan konuşmasında Bireysel Emeklilik Sistemi’ne değindi. Sermaye piyasalarının gelişimi açısından, yurtiçi tasarruflar kilit rol oynadığına vurgu yapan Bakan Elvan, “Kamu tarafı olarak yurtiçi tasarrufları artırmak amacıyla önemli adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda; emeklilik yatırım fonları arasındaki rekabeti artırmak üzere Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu’nu kurduk. 18 yaşından küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dâhil edilebilmesini sağladık. Bireysel emeklilik şirketlerinin müşterilerine BES sözleşmeleriyle birlikte; eğitim, sağlık ve hayat ürünleri de sunabileceği, daha kapsayıcı güvence paketleri oluşturabilmelerinin önünü açtık. Kamu tarafı olarak, sermaye piyasalarımızı daha da derinleştirmek ve farkındalığı artırmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.