“Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde konut sigortasına ilgi arttı”

Küresel yaşamda pandeminin etkisi yerküre üzerindeki yerleşik hayatın demografik dağılımını da alt üst etti. Global salgının bireylerde yarattığı yaşam alışkanlığı değişti.  Büyük şehirlerde yaşama motivasyonu rotasını, az nüfuslu ve dolayısıyla güvenli bölge olarak algılanan küçük şehirlere çevirdi. Türkiye’ye yurt dışı ve yurt içi göçlerin çoğalması ile Ege ve Akdeniz bölgesinde konut ve konut sigortası satışları, geçen yıllara oranla büyük artış gerçekleştirdi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, günlük hayatta birçok rutinin değişmesine sebep oldu. Uzun evde kalma süreleri, özellikle büyük şehirlerde apartman hayatı yaşayanlar için hem beden sağlığı hem de psikoloji açısından olumsuz etkilere sebep oldu. Şehir hayatından sıkılanlar, daha ferah ve izole olan küçük yerleşim yerlerine yerleşmeye başlarken, Ege ve Akdeniz sahillerine adeta tersine göç yaşanıyor.

Özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinden başlayan bu göç hareketi Ege ve Akdeniz bölgesindeki konut satışlarını artırırken, buna bağlı olarak ‘’Konut Sigortası’’ satışlarında da doğru orantılı bir şekilde artış olduğu gözlemleniyor.

ÖzserNEO Kuşadası Şube Ekibinden Tülay Akgül, bölgedeki konut sigortası satışı artışı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Pandemi tüm dünyada insanların yaşam koşullarının değişmesine sebep oldu. Kalabalık şehirlerde çekilen sıkıntılar insanları daha ferah yaşam alanlarına yönlendirdi. İskandinav ülkeleri ağırlıklı olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden gelen ve emeklilik hayatını bu bölgelerde geçirmek isteyen aileler, Ege ve Akdeniz kıyılarımızdan ev satın alıyor. Kültürel uyumluluğa bağlı olarak bölgemiz Kuşadası ve çevre beldeler yurt içi ve yurt dışı göçün gözdeleri arasında yer alıyor. Bu ilgi konut piyasasını canlandırırken konut sigortasına olan ilgiyi de arttırıyor.

ÖzserNEO Sigorta Reasürans ve Brokerliği A.Ş. olarak bizler; müşterilerimize, ihtiyaçları olan her branşta, anlaşmalı olarak çalıştığımız 30 farklı sigorta şirketinden poliçe alternatifleri sunuyoruz.  Bu anlamda sunduğumuz konut sigortası poliçeleri; yangından hırsızlığa, selden su baskınına hatta depreme kadar birçok olumsuz duruma karşı evinizi güvence altına alır. Konut Sigortasının teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterse de tüm poliçelerde geçerli olan ana teminat ‘’yangındır’’. Bu teminat hiçbir sigorta şirketinde ya da poliçede farklılık göstermemektedir. Bunun dışında eklenebilecek diğer teminatlar hem sigortalının ihtiyaçlarına göre hem de sigorta şirketinin sunduğu kapsamlara göre değişiklik gösterebiliyor.

Bu kişilerin ihtiyaçlarına yönelik teminatlar arasında; yangın, deprem, yanardağ patlaması, grev, lokavt, kargaşa, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör, sel/su baskını, cam kırılması, dahili su, yer kayması, araç çarpması, fırtına, duman, kar ağırlığı, ferdi kaza, hırsızlık, yardım hizmetleri, dekorasyon, enflasyondan korunma, izolasyon eksikliği, yangın mali mesuliyet, hukuksal koruma, ikametgâh değişikliğine bağlı giderler, enkaz kaldırma masrafları, kira kaybı, yeni değer teminatı, elektrik hasarları ve hasara bağlı gıda bozulmaları, deniz taşıtlarının çarpması, ağaç devrilmesi, kazan/jeneratör/elektrik motoru, kazı sonucu yer kayması, ses ve görüntü cihazlarının kırılması, yakıt sızması, boru kırılması ve misafir eşyaları dahi bulunuyor.”