Pınar Kuriş’ten “Küçük Bir Adım” çağrısı…

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Pınar Kuriş sosyal medyada dikkat çeken güzel bir paylaşıma imza attı.  Kuriş, “Küçük Bir Adım” mottosuyla yaptığı paylaşımda, “bugün küçük bir adım at ve ‘baktıkların içinden bir şeyi görmek için’ harekete geç” çağrısında bulundu.

Pınar Kuriş’in paylaşımı şöyle:

“Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta, sende 1 yumurta olur. Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.” Konfüçyüs bu sözüyle bilginin paylaştıkça çoğaldığını çok güzel somutlaştırmış değil mi?

Her paylaşımımda hayatta bir şeyi farklı yaparak ya da değiştirerek o adımın olumlu etkilerinin ne kadar büyük olabileceğini konuşuyoruz. Son yazımda küçük bir adım at ve ‘’yeni bir şey öğren’’ demiştim. Öğrendiğin şeyin ne olduğuna değil-sana ne kazandırdığına odaklan demiştim. Bugün ise çokça bilinen ama üzerinde az düşündüğümüz konulardan birine odaklanmanızı istiyorum. ‘’Bakmak ve görmek’’ arasındaki farkı hiç düşündünüz mü? Mevlana şöyle yanıtlıyor: ‘’Senin baktığına herkes bakıyor; ama ya görebildiğini herkes görebiliyor mu? Aralarındaki tek fark sensin…’’. Etrafımızda olan biten olaylara bakıyor muyuz-yoksa onları görüyor muyuz? Bakmak bir göz hareketi oysaki görmek bir şuur faaliyetidir. Görmek; hayat yolundan her gün geçerken bir çınar ağacının güzelliğini keşfetmektir, yoldaki oyun arkadaşlarımızdan birinin gözündeki hüznü, sesindeki neşeyi fark etmektir. Görmek aslında bir şarkıyı dinlemekten çok o şarkıyı söylemektir.

O halde bugün küçük bir adım at ve ‘baktıkların içinden bir şeyi görmek için’ harekete geç. Çoğu zaman günün karmaşası içinde baktığın ama göremediğin neler var düşün. Unutma evren sınır koymaz, biz yapabildiğimize inandıklarımızla sınırlarız kendimizi. Bir sonraki küçük adımda buluşmak üzere…”