TSB ile KKTC Sigorta Birliği arasında işbirliği protokolü

Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ile Türkiye Sigorta Birliği (TSB) arasında mutabakat protokolü imzalandı.

Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı ve Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli’nin imzaladığı protokol ile sigorta sektörü deneyimlerinin aktarılması ve iki kurum arasındaki dostluğun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği merkezinde gerçekleşen imza töreninde Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı ve TSB Başkanı Atilla Benli birer konuşma yaptı.

Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı, KKTC ile TC kurumlarının yıllardır işbirliği içerisinde çalıştığına işaret ederek, bugün imzaladıkları protokolün amacının iki ülkenin sigorta hizmetlerini hızlandırmak ve Türkiye Sigortalar Birliği’nin tecrübelerinden yararlanarak KKTC sigorta sektörünü geliştirmek olduğunu belirtti.

Sigortanın çok önemli olduğunu, değişen iklim ve teknolojinin beraberinde birtakım riskler getirdiğini ve sigorta ihtiyacını arttırdığını vurgulayan Çukurovalı, tüm gelişen bu risklere karşı tek güvencenin sigorta olarak görüldüğünü kaydetti.

Çukurovalı, sigorta herkesin ihtiyacı olduğu gibi ekonominin çalışması için de önemlidir” diyerek bu nedenle sigorta sektörünün gelişmesi ve ekonominin büyümesi için devlete çok büyük görev düştüğünü söyledi. Çukurovalı, yapılan anlaşmanın bir amacının da Türkiye’deki SEDDK benzeri kurumu ülkeye getirmek olduğunu belirtti.

Benli: Bilgi ve birikimlerimizi paylaşmaya hazırız

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli de gönüllerde olan birlikteliği artık daha kurumsal hale getirmekten mutlu olduklarını ifade ederek, bilgi ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de sigorta sektörünün finans sektörüne önemli katkılar sağlayacağını belirten Benli, bu anlaşmanın somut adımlarını da en kısa sürede görmeyi temenni etti.