“Sigortacılar yeni yılı temkinli bir iyimserlikle karşılıyor”

Her zaman olduğu gibi, yılın son aylarına girerken, yıllar arasındaki sınır aşıldığında bizi neyin beklediğini öngörmeye çalışıyoruz. En son AM Best araştırmasına göre, “önümüzdeki yılda sigortacılar siber risk, artan felaket kayıpları ve COVID-19’un kalıcı etkileri de dahil olmak üzere birçok zorlukla karşılaşacak. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, her şey çok da kasvetli değil.”

AM Best analistleri tarafından sektör genelinde toplanan görüşleri bir araya getirerek belirlenen kilit noktalar şöyle sıralandı:

Artan Riskler: Sektör, gelecek yıl da büyük olasılıkla buna meydan okumaya devam edecek olan artan risklerle -özellikle de mal ve kazazedelerle- yüzleşmeye daha hazırlıklı olduğu gözleniyor.

Riskle Başa Çıkmak: Siber saldırıların ve doğal afetlerin maliyetleri ve etkileri yeni boyutlara ulaştığından, “Riskle başa çıkmak” sigortacılar için geçerli bir tabir haline geldi.

Artan Maliyetler: Swiss Re Enstitüsü’ne göre, yoğun kış şartları, dolu fırtınası ve orman yangınları, 2021’in ilk yarısında sigortalı doğal afet kayıplarına 40 milyar ABD dolarına çıkardı. Bu rakam, 33 milyar ABD doları olan önceki 10 yıllık ortalamanın üzerinde ve 2011’den sonraki ilk yarı için rekor ikinci en yüksek rakam.

Genel olarak, risk ortamı 2022’de hala zorlu olacak olsa bile, sigortacılar ve analistler, endüstrinin, özellikle mülk ve zayiatta artan risklerle yüzleşmeye daha iyi hazır olduğuna inanıyor. AM Best analistleri, bazı pazar segmentlerinin yeni normal bir baskı düzeyiyle karşı karşıya kalabilmesine rağmen, endüstrinin genel olarak bu zorlukları desteklemek için “iyi sermayeye” sahip olduğunu belirtiyorlar.

AM Best analizinin orjinaline ulaşmak için: https://news.ambest.com/articlecontent.aspx?AltSrc=104&RefNum=314795