AXA Sigorta “Big Bang Start-Up Challenge 2021”de genç girişimcilerin yanındaydı

AXA Sigorta, bu yıl İTÜ Çekirdek tarafından 10’uncusu düzenlenen “Big Bang Start-up Challenge”ta finale çıkan iki girişime maddi destekte bulundu. Axa Sigorta, “Öncüler” mottosuyla yola çıkan Big Bang’de 80 teknolojik girişime de mentorluk desteği sundu.

İTÜ ARI Teknokent Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen Big Bang Start-up Challenge 2021’de binlerce girişim arasından seçilen geleceğin unicorn adayı girişimler, 2 Aralık’ta Big Bang’in sanal sahnesinde kamuoyuyla buluştu.

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan.

Sürdürülebilirlikten otomotiv teknolojilerine, teknolojik kentlerden sigorta teknolojilerine kadar farklı alanlarda girişimlerin yer aldığı etkinlikle ilgili değerlendirme yapan AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan, İTÜ Çekirdek InsurTech programını çok önemsediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

AXA Sigorta “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyor”

“AXA Sigorta olarak mottomuz ‘Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz’. Çünkü biz geleceğin gençlerle birlikte kurulacağını biliyor ve bu yüzden yaratıcılıklarını ortaya çıkartabilmeleri için onlara ihtiyaç duydukları desteği sunmaya çalışıyoruz. Gençlere ilham vermeye ve gençlerle birlikte geleceği tasarlamaya yönelik geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız arasında yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik burs programları, inovasyon projelerinde üniversite topluluklarına sağlanan destekler, sanat ve doğa alanlarında gençlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve kampüs etkinlikleri gibi ilham verici çalışmalar yer alıyor.”

İTÜ Çekirdek programının ilham verici çalışmaların başında geldiğini söyleyen İşcan, “Big Bang Start-Up Challenge’da bilim, teknoloji ve tasarımı bir araya getirerek çözümler üreten birbirinden parlak girişim olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten hareketle, daha iyi bir geleceğin inşası için gençlerle birlikte hareket etme ve onlara destek olma motivasyonumuz artarak devam ediyor. Sektörün geleceğine gençlerle birlikte damga vurmak istiyoruz” dedi.

80 girişime AXA’dan mentor desteği

AXA Sigorta’dan üst düzey yöneticilerin İTÜ Çekirdek’teki genç girişimcilere mentorluk verdiğini de bildiren İşcan, şirketin inovasyon, sigorta ve teknoloji alanlarındaki bilgi birikimlerin girişimcilerle paylaşıldığını aktardı. İşcan, “12 mentorumuzla 80 girişime destek verdik. Bunların yanı sıra elbette girişimcilerin büyüyebilmelerine olanak sağlayabilmek için maddi destek de sağlıyoruz. Bu yıl programda finale kalan 20 girişimden ikisi olan Mantiscope ve SWARMNECT’e maddi ödül vermeye karar verdik” dedi.

Maddi destek verilen girişimler

Mantiscope’un, kan hastalıklarının ön tanısında kullanılabilen bir uygulama olduğunu söyleyen İşcan bu girişimle ilgili şunları söyledi: “Mikroskopi ve kolay paylaşım için buluta bağlı uygun maliyetli biyolojik numune tarayıcıları içeren yapay zeka tabanlı bir kan analizi hizmeti sunan bu girişimin, sigortacılığın da en önemli branşlarından olan sağlık alanında ciddi bir yeniliğe imza atacağını düşünüyoruz.”

Firuzan İşcan, AXA Sigorta’nın destek olduğu diğer girişimi de şöyle özetledi: “SWARMNECT ise otomotiv, lojistik, sigorta ve haritacılık gibi sektörlerin süreç optimizasyonu ve servis kalitesinin arttırmak için ihtiyaç duyulan yol verisini istenilen bölgelere özel olarak toplayıp, geliştirilen yapay zeka algoritmalarıyla işleyerek değer üretiyor. Bu girişimin de ileride sektörümüz için özel katkı sunmasını bekliyoruz. Son olarak, programda yer alan tüm girişimcilerimize buradan teşekkürlerimizi sunmak isterim.”