Türkiye Sigorta liderliğini pekiştirdi

Türkiye Sigorta, üretim ve kârlılıkta sürdürülebilir liderliğin yanında; 2021 yılı hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Yenilikçi bakış açısı ve bu doğrultuda geliştirdiği ürünleriyle sektörde öncü rolü üstlenen Türkiye Sigorta, bu başarısını finansal tablolarına da yansıtmaya devam ediyor.

Türkiye Sigorta’nın KAP’a açıklamış olduğu bağımsız denetimden geçmemiş 2021 yılı Kasım sonu rakamlarına göre toplam brüt prim üretimi 9 milyar 573 milyon TL’ye ulaştı. Böylece şirket, bir önceki yılın Ocak-Kasım dönemine göre prim üretiminde yüzde 27 oranında artış yakaladı.

Ürün bazında değerlendirildiğinde genel zararlar branşında yılın Ocak-Kasım döneminde 3 milyar 372 milyon TL’yi aşan bir prim üretimi kaydeden Türkiye Sigorta; geçmiş yılın aynı dönemine göre yüzde 16’lık bir büyümeye imza attı. Şirket, yangın ve doğal afetler branşında ise 1 milyar 901 milyon TL’yi aşan bir prim üretimi elde ederken bu ürün kategorisinde de yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27’lik artış sağladı. Ayrıca zorunlu trafik sigortasında yüzde 38 büyümeyle 1 milyar 796 milyon TL; kaskoda ise yüzde 41’lik büyüme ile 986 milyon 304 TL’nin üzerinde prim üretimi kaydedildi.

Türkiye Sigorta’nın en yüksek prim elde ettiği branş ise yüzde 285’lik büyüme ile kefalet oldu. Genel sorumluluk branşında 308 milyon 669 TL prim üretimiyle yüzde 69’luk bir büyüme elde ederken, nakliyatta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78finansal kayıplar branşında ise yüzde 66 büyüme yakaladı.

Türkiye Sigorta Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Murat Süzer, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Ocak-Kasım dönemindeki güçlü prim üretimimizle 2021 yılında da önemli başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Üretim ve sürdürülebilir kârlılık odaklı stratejimiz doğrultusunda, 2021 yılını sektör liderliğimizi sürdürerek kapatmaya hazırlanıyoruz. Gücünü adından alan Türkiye Sigorta olarak, öncelikle ülkemize ve milletimize sunabileceğimiz yenilikçi çözümlere odaklanıp; sigortayı yaşamın çok daha somut bir parçası haline getirme yönündeki çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz.”