Allianz Türkiye yeni çalışma modeline geçişi kısa süreliğine erteledi

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan,  yılın son günlerinde yeni varyantla birlikte yükselişe geçen vakalar nedeniyle, Allianz Türkiye olarak çevik yapılarının sağladığı esneklik sayesinde çok hızlı bir karar değişikliğine giderek yeni çalışma modellerine geçişi kısa bir süreliğine ertelediklerini söyledi.

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan konuya ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda,  McKinsey & Company tarafından yapılan bir araştırmayı örnek göstererek şu ifadelere yer verdi:

McKinsey & Company tarafından yapılan bu araştırma, çalışanların geleceğe yönelik beklenti ve endişelerini inceliyor. Araştırma sonuçlarının özellikle bir bölümü, içinde bulunduğumuz ruh halini çok iyi yansıtıyor. Katılımcıların geleceğe dair en büyük beklentileri “esneklik” ve “iş-özel yaşam dengesi” olarak göze çarparken, tamamen ofisten ya da tamamen uzaktan yürütülen bir çalışma şeklinin tam da bu dengeyi bozacağı düşünülüyor. Ofisten çalışma durumunda “hastalığa yakalanma” endişesi yer alırken, uzaktan çalışma durumunda ise “iş arkadaşlarından ve topluluktan uzak kalma” endişesi karşımıza çıkıyor.

Allianz Türkiye olarak biz de çalışma arkadaşlarımızın geri bildirimleriyle şekillendirdiğimiz yeni çalışma modelimizi tüm bu dengeleri sağlamak ve endişeleri gidermek üzere tasarladık. Esneklik, verimlilik, iyi olma ve sürdürülebilirlik üzerine inşa ettiğimiz hibrit modelimize yeni yılla birlikte başlamayı planlıyorduk. Ancak önceliğimiz her zaman sağlık olduğu için özellikle yılın son günlerinde yeni varyantla birlikte yükselişe geçen vakalar nedeniyle, çevik yapımızın sağladığı esneklik sayesinde çok hızlı bir karar değişikliğine gittik ve yeni çalışma modelimize geçişi kısa bir süreliğine erteledik. Pandeminin başından bu yana yaptığımız gibi süreci büyük bir titizlikle izlemeye devam ediyor, iş-özel yaşam dengesini daha da fazla gözeten yeni çalışma modelimizin çatısı altında kavuşacağımız günü iple çekiyoruz. #BurasıAllianzBuradaHayatBambaşka#AllianzSeninle

 

Araştırmaya ulaşmak için: https://www.mckinsey.com/featured-insights/coronavirus-leading-through-the-crisis/charting-the-path-to-the-next-normal/hopes-and-fears-for-the-hybrid-future