Murat Sağman’ın ilk kitabından bir ayda beşinci baskı

Mali piyasalardaki deneyimi ve değişken verileri yatırımcılar için anlaşılır kılmasıyla tanınan Murat Sağman’ın ilk kitabı “Borsada Oynanmaz,” bir ay içinde beşinci baskıyı yaptı.

Yatırım danışmanı Murat Sağman, herkesin anlayabileceği bir yatırım başucu kitabı olarak tanımlanabilecek ilk kitabında borsada yatırım yapmak isteyenlere anlaşılır bir yol haritası çizerken, yatırım yapmanın temel prensiplerini kendi geçmiş deneyimlerinden de yola çıkarak hikâye akıcılığında aktarıyor. Kitabı bir yatırım becerileri geliştirme fırsatı ve finansa bakış açınızı ve farkındalığınızı sorgulamanızı sağlayacak bir başucu kitabı olarak da değerlendirmek mümkün.

Borsanın bir oyun alanı değil yatırım aracı 

Ülkemizde “borsada oynamak” olarak ifade edilen kısa vadeli, korku veya yüksek heyecanla verilen, veriye dayanmayan kararların aslında yatırımcılık olmadığını ifade eden yazar, borsanın temel prensiplerini ve yatırım sepeti oluşturmanın inceliklerini aktarırken aynı zamanda “Kârlı Yatırım”ın da formülünü okura anlaşılır bir dille sunuyor.

Murat Sağman kimdir?

Murat Sağman, Galatasaray Lisesinden sonra Sorbonne Üniversitesinde Ekonomi ve Finans bölümlerini bitirdi. Aynı üniversitede Banka ve Finans masteri yapan Sağman ABD, Fransa ve Türkiye’de çeşitli finans kurumlarında ve bankalarda yöneticilik görevlerinde bulundu.

Kurucularından olduğu bir portföy şirketinin genel müdürlüğünü yaptı ve şirket daha sonra yabancı bir portföy şirketine satıldı. Sağman, finansal danışmanlık ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren Sagam Strateji Danışmanlık’ın kurucusu ve FODER yönetim kurulu üyesi. .