Can dostlarımız pet11 Evcil Hayvan Sigortası ile güvence altında!

pet11, sigortaladım.com ve Zurich Sigorta iş birliğiyle hayata geçirilen pet11 Evcil Hayvan Sigortası, tüketiciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Proje partnerlerinden Zurich Sigorta,  Türkiye’de pet sahipliğe dair bir pazar araştırması yaptırdı. Araştırma sonucuna göre Türkiye’de en çok sahiplenilen hayvanların başında kuş gelirken ikinci sırayı kedi ve köpek takip etti. Katılımcıların yüzde 93’ünün ise kedi veya köpeğini yılda en az 1 kere veterinere götürdüğü belirlendi.

Araştırmaya göre Türkiye’de en çok sahiplenilen evcil hayvanların başında ilk sırayı yüzde 41 ile kuş, ikinci sırayı yüzde 34 ile kedi ve üçüncü sırayı ise yüzde 16 ile köpek alıyor. Kedi/köpek sahipliği oranının yüzde 10 olduğu araştırmada, yüzde 7’yi sadece kedi sahipleri yüzde 3’ü ise köpek sahipleri oluşturuyor. Kedilerde daha çok melez ve tekir cinsi evde bakılırken, köpeklerde ise daha çok Terrier cinsi sahipleniliyor.

Evcil hayvanlar yılda en az 1 kere veteriner hizmeti alıyor

Evcil hayvanların veterinere götürülme oranlarının düşük olması araştırmanın en dikkat çekici verisini oluşturuyor. Kedi sahiplerinin yüzde 95’i, köpek sahiplerinin de yüzde 99’u yılda en az bir kere can dostlarını veterinere götürüyor. Araştırma sonucuna göre her 10 evcil hayvan sahibinden 6’sı pet sigortasını alabileceğini, her 10 kişiden 2’si de fiyat konusunun kararlarında belirleyici olacağını belirtiyor.Veteriner masrafları evcil hayvan sahiplerini maddi olarak zorlarken pet sigortalarının hayati önemi ise bir kez daha ortaya çıkıyor.

Evcil hayvanların evde ya da sokakta oluşabilecek birçok risk nedeniyle güvence altına alınması gerektiğini belirten sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, “Hayvan sahipleri yüksek tedavi ücretleri nedeniyle evcil hayvanlarını tedavi ettirmekte zorlanabiliyor. Bu süreç ne yazık ki hayvanları sokağa terkmeye kadar gidebiliyor. sigortaladım.com olarak iş ortaklarımızla birlikte hem evcil hayvan sahiplerinin bu sorununa çözüm sağlıyoruz hem de can dostlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. Sigorta sahipleri, pet11 Evcil Hayvan Sigortası ile anlaşmalı veteriner kliniği ağımızdan faydalanarak veya istedikleri herhangi bir veteriner kliniğinde sadece katılım payı ödeyerek kedi veya köpeklerinin tedavisini yaptırabilirler” dedi.

Zurich Sigorta Strateji, Pazarlama ve Proje Yönetimi Direktörü Şölen Soya, “Pandemi ile birlikte evimizin neşe kaynağı evcil hayvanların hayatımızı nasıl olumlu yönde etkilediğini çok daha iyi anladık. Evcil hayvan sahiplerinin %86’sı evcil hayvanlarının Covid-19 pandemisi sırasında kendilerine arkadaşlık ettiğini, %78’i stres ve kaygıyı, %75’i can sıkıntısını ve %74’ü depresyon hissiyatını azaltmada önemli faydalar sağladığını, %69’u ise evcil hayvanların umut aşıladığını belirtiyor. Zurich Sigorta olarak, evimizin birer bireyi olarak gördüğümüz, sağlığını kendi sağlığımız kadar önemsediğimiz hayvan dostlarımızın farklı gereksinimlerine yönelik Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı evcil hayvan sigortasını geliştirdik. n11.com müşterilerine özel olarak sigortaladım.com iş birliğiyle sunduğumuz pet11 Evcil Hayvan Sigortası sayesinde tüm Türkiye’deki evcil hayvan sahipleri, kedi veya köpeklerinin sağlıklarını sadece acil durumlarda değil, deri hastalıkları, mide dönmesi, ülser, böbrek taşı, orta-dış kulak iltihabı, kanser gibi farklı birçok hastalıkta da teminat altına alabilmekteler. Bize ‘umut’ olan can dostlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

n11.com Yaşam Kategori Direktörü Ahmet Acar “pet11’i e-ticaret sektöründe hayvan haklarını gözeten bir yaklaşımla alışverişten daha fazlasını sunmayı hedefleyerek hayata geçirdik. pet11.com’da geniş ürün ve marka çeşitliliğimizin yanı sıra can dostlarımız için birçok hizmet ve servisi de sunuyoruz. Hayvan dostlarımızın ihtiyacı olan sevgiyi ve desteği verebilmek için alışverişten çok daha fazlasını sunma gerekliliğinden yola çıkarak Zurich Sigorta ve sigortaladım.com iş birliğiyle başlattığımız pet11 Evcil Hayvan Sigortası hem bizim için hem de evcil hayvanlarımız için önemli bir proje. pet11 olarak evcil hayvanların yanı sıra tüm ihtiyaç sahibi hayvanların sağlığı, korunması ve sahiplendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.