İSAD: Acentelerimiz haksız rekabetle karşı karşıya

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Dinç, sigorta acentelerinin sektörün en büyük oyuncularından biri olduğunu belirterek “Sektördeki prim üretiminde en büyük oyuncu olan acenteler bu mesleği, çeşitli yaptırımlar eşliğinde ve tüm ticari yükümlülükleri tek başlarına üstlenerek yürütmektedirler.” dedi.

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Dinç, sigorta acentelerinin rekabetle ilgili yaşadığı sıkıntılara ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Acentelerin çokuluslu büyük sigorta şirketleri ile sigortalılar arasında bağlantı kurduğunun altını çizen Dinç, Türkiye’de sigorta sektörün prim üretiminin yüzde 60’ını sigorta acentelerinin gerçekleştirdiğini aktardı.

Bahsi geçen tüm bu önemli verilere rağmen, sigorta şirketleri, bazı İnternet siteleri ve aplikasyonların benzer ürünler için acentenin veremediği fiyata poliçe yapmasının haksızlık olduğunu belirten Berrin Dinç, bunun rekabet olmadığını dile getirdi.

Dinç, sigorta acentelerinin mevcut portföylerini korumaya çalışarak yeni işler yapmayı hedeflerken var olan yenileme poliçelerini yapmakta bile zorluk yaşadığına dikkat çekerek “Bunun bir acentenin çilesi ve mücadelesi olduğunu bilmenizi isteriz. Acenteler olarak bunu durdurmanızı istiyoruz. Biz acenteler önüne gelen her engeli aşmaya çalışırken, haksız rekabet koşullarında yukarıda belirttiğimiz ve çok çeşitli etkenler sebebi ile sekteye uğramak, uğratılmak oldukça üzücü ve yıpratıcıdır. Sigorta acenteleri olarak bizlerin beklentisi, eşit rekabet şartlarında ve eşit hizmetle portföyümüzü korumak ve geliştirmektir. Bizler sigorta acenteleri olarak, sesimizi duyurmaya ve acentenin önemini hatırlatmaya, anlatmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.