Bolttech’ten 300 milyon dolarlık tur planı

Hong Konglu milyarder Richard Li tarafından desteklenen bir sigorta teknolojisi unicorn’u olan Bolttech, konuya aşina olan kişilere göre, bu yıl 200 milyon ila 300 milyon dolar arasında yeni fon toplamayı planlıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Singapur merkezli şirket mali danışmanlarla çalışıyor ve söz konusu fonun şirketin dünya geneline yayılımı için kullanması planlanıyor.

Bolttech, şirkete göre geçen yılın sonlarında bir dizi A turunda Activant Capital Group da dahil olmak üzere yatırımcılardan 247 milyon dolar topladı. Tura Singapur merkezli yatırım şirketi EDBI ve Alma Mundi Insurtech Fonu aracılığıyla İspanyol Mundi Ventures da katıldı. Şirket 2020 yılında piyasaya sürüldü.

İcra Kurulu Başkanı Rob Schimek tarafından yönetilen Bolttech, web sitesine göre sigorta ve koruma ürünleri satın almayı ve satmayı kolaylaştırmak için sigortacıları, distribütörleri ve müşterileri birbirine bağlayan bulut tabanlı bir teknoloji platformu. Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’da 8,3 milyondan fazla müşteriye hizmet vermekte.