Anadolu Hayat Emeklilik’ten sürdürülebilirlik adına önemli imza

Sürdürülebilirlik faaliyetleriyle ön plana çıkan Anadolu Hayat Emeklilik, global iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım İlkeleri’nin (UN PRI-United Nations Principles for Responsible Investment) imzacısı oldu.  Çevreye ve topluma yarar sağlayan sürdürülebilir küresel bir finans sistemine ulaşmayı amaçlayan altı temel ilkeye uymayı taahhüt etti.

Anadolu Hayat Emeklilik, katılımcısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin (UNEP-FI) kurucu ortağı olduğu   global yatırımcı girişimi, Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım İlkeleri’nin (UN PRI) imzacısı oldu. Sürdürülebilir küresel finans sistemine ulaşma hedefiyle imzacı şirketlerini sorumlu yatırım yapmaya teşvik eden UN PRI, Anadolu Hayat Emeklilik’in başvurusunu kabul ederek, iş birliğini onayladı.

Anadolu Hayat Emeklilik, UN PRI imzacısı olarak;

  • Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ÇSY)- (ESG-Environmental, Social and Corporate Governance) konularını yatırım analizi ve karar verme süreçlerine uygulayacağını,
  • Bu konuyu aktif olarak sahipleneceğini ve ÇSY konularını sahiplik politikalarına ve uygulamalarına entegre edeceğini,
  • Yatırım yaptığı kuruluşların ÇSY uygulamalarını uygun şekilde bildirmelerini isteyeceğini,
  • İlkelerin yatırım sektöründe kabul edilmesini ve uygulamaya konmasını destekleyeceğini,
  • İlkelerin uygulanmasındaki etkinliğini geliştirmek için birlikte çalışacağını,
  • Faaliyetler ve İlkeleri uygulama yolundaki ilerlemeleri raporlayacağını taahhüt etti.

 

“UN PRI imzacısı olmak, sürdürülebilir gelecek için daha fazla katma değer yaratmamıza destek olacak”

UN PRI imzacısı olarak, platforma katılımları hakkında açıklama yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Kurumsal yatırımcı bir şirket olarak; çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ÇSY) konularındaki gelişmelerin yatırım portföylerinin performanslarını belirli ölçüde etkileyebileceğine inanıyoruz. Sorumlu yatırımı teşvik eden UN PRI, ÇSY faktörlerini göz ardı etmenin müşterilere sağlanan getiriler üzerinde önemli etkisi olan riskleri ve fırsatları da hassasiyetle değerlendiriyor. ÇSY sorunlarının yatırımlara etkilerini anlama ve bu sorunları yatırım ve tasarruf kararlarına entegre etme sürecinde imzacıları destekleyen UN PRI’nin imzacısı olarak, taahhüt ettiğimiz ilkeleri büyük bir özenle takip ederek, yerine getireceğiz. Sürdürülebilirliği iş süreçlerinin odağında tutmayı önceliklendiren bir şirket olarak, taahhütlerimizi yerine getirmek amacıyla küresel bir organizasyonla iş birliği halinde ilerlemek, sürdürülebilir gelecek adına daha fazla katma değer yaratmamıza da destek olacak. Herkes için daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmak hedefiyle gerçek değişim yaratan ve giderek büyüyen bir topluluğun parçası olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.