Lumnion’dan Almanya’da önemli işbirliği

Hayat dışı sigortacılık alanında yapay zekâ tabanlı fiyatlama platformları geliştiren Lumnion, Almanya’nın en büyük teknik üniversitelerinden TH Köln ile Almanya ve Avrupa’da sigortacılık, sigorta teknolojileri konularında işbirliği yapacak…

Özellikle makine öğrenmesi ile modellemeler yapan ve hayat dışı sigortacılığın fiyatlaması alanında uzman Lumnion, Alman Federal Hükümeti’nin desteklediği ve konusunda Avrupa’nın en büyük iki merkezi olan, InsurTech Hub Münich ve Insurlab Germany Köln’den sonra TH Köln ile de işbirliği yaparak Avrupa pazarında büyüme hedefi doğrultusunda çalışmalarına hızla devam ediyor.

Makine öğrenmesini ve yapay zeka kullanarak özellikle hayat dışı sigortacılık alanında fiyatlama, tarife yönetimi -tarifeyi yapma, risk fiyatlarını belirleme ve o tarifeyi yönetme- noktasında kullanılan yazılımları geliştiren Lumnion’un 4 üründen oluşan, birbirini tamamlayan fiyatlama platformu bulunmakta.

Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu “Bizim birinci günden itibaren hedefimiz global pazarlar. Hem Köln’de hem Münich’te ofislerimizi kurduk, şu an hem işe alımlarımız hem de farklı iş ortaklıkları için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu doğrultuda Almanya’nın en büyük teknik üniversitesilerinden TH Köln’ün destekçilerinden olduk ve birlikte yapacağımız çalışmaların her iki taraf için de çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.