Unico Sigorta sosyal sorumluluk projelerine desteği ile öne çıkıyor

2021 yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Unico Sigorta, yüzlerce çocuğun eğitim hayatına destek oldu.

Covid-19 pandemisinin tüm dünyada sarsıcı etkileri sürerken, birçok marka ve kurum ihtiyaç sahiplerine destek olarak dayanışma ruhu geliştirdi. 2021 yılında en çok kurumsal sosyal sorumluluk projesine destek olan kurumlardan biri de Unico Sigorta oldu. Sosyal Sorumluluk bilinci üzerine konuşan Unico Sigorta Satış, Pazarlama, İş Zekası ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Tuvay, “Olumsuz havayı olumluya çevirebilmek için 2022 yılında da desteklerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Koruncuk için en yüksek tutarda bağış toplayan kurum Unico Sigorta oldu

  1. İstanbul Maratonu’nda Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı yararına koşan ve bağış toplayan Unico Sigorta çalışanları, 60 Bin TL’nin üzerinde bağış rakamına ulaşarak 20 kız çocuğunun hayallerine kavuşmasına katkıda bulundu. Konuyla ilgili konuşan Genel Müdür Yardımcısı Tuvay, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerimizi tasarlarken özellikle eğitim ihtiyacı ve fırsat eşitliği üzerine titizlikle eğiliyoruz. Koruncuk kızlarının hayallerine ulaşmasına destek olmak, üstelik bunu gönüllü çalışanlarımız vasıtasıyla yapmak gurur verici. 2021 yılında 43. İstanbul Maratonu’nda Koruncuk için en yüksek tutarda bağış toplayan kurum olduk. Farklı sektörden onlarca kurumla hayırseverlik yarışında olmaktan dolayı mutluyuz.”

1000motorcu1000çocuk Projesi’yle yüzlerce köy okulu öğrencisinin kışlık ihtiyaçları giderildi

Fotoğraf sanatçısı İlker Kül’ün başlattığı, anadolu’daki köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen 1000motorcu1000çocuk projesi’ne 2018 yılından bu yana destek verdiklerini belirten Tuvay, “1000motorcu1000çocuk projesine bu yıl desteğimizi arttırarak 120 çocuğumuzun tüm kışlık ve eğitim giderlerini karşıladık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yaptığımız bağışta gönüllü çalışanlarımız da bizzat köylere giderek çocuklarla ilgilendiler. Çok fazla çocuk gerçekten çok zor şartlarda okumaya çalışıyor. Bazı çocuklar hayatında ilk kez bir ayakkabıya sahip oldu. Bu destekleri maddi-manevi büyüterek devam ettirmeyi planlıyoruz. Yaptığımız maddi yardımların yanı sıra, çalışanlarımızın gösterdiği manevi destek de bu süreçte bizi gururlandıran bir başka olgu.”

“2022’de de topluma faydalı kurumlar arasında yer alacağız”

Bunların dışında da birçok kuruma çeşitli destekleri olduğunu ve kurum olarak “toplumun tüm varlıklarına saygı, fırsat eşitliği,  sorumluluk duygusu” gibi kavramları önemsediklerini belirten Murat Tuvay, “2021 yılında Koruncuk, Kaçuv, Darüşşafaka gibi kurumlara, 1000motorcu1000çocuk projesine yaptığımız nakdi ve ayni bağışların doğru yerlere ulaştığını biliyoruz.  Ancak kurumsal sosyal sorumluluğun yalnızca dernek ve vakıflara bağış yapmaktan ibaret olmadığının da farkındayız. Ülkemizin değerli kurumlarına desteğimiz 2022 yılında da sürecek. Bunun yanı sıra dezavantajlı gruplara karşı farkındalığı arttırmayı, çalışanlarımız arasında gönüllülüğü ve bağış kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Toplumsal fayda sağlamayı kendine görev bilen, iş birliği içinde çalışan ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde gönüllülük faaliyetlerini sürdüren bir kurumuz. Bu yönde çaba gösteren gönüllü çalışanlarımızı da her zaman destekleyeceğiz.” dedi.