Murat Atıcı: SFS ve MindBehind’ın yapay zeka çözümleri tek platformda

Dijital Sigortacılık alanında başlattığı yapay zekâ tabanlı sigortacılık projesiyle TÜBİTAK’tan proje desteği alan SFS Yazılım ve Danışmanlık, yeni bir iş birliğiyle dijital alandaki çözüm önerilerini MindBehind ile iş birliği yaparak güçlendirdi. SFS, bu yeni iş birliği ile müşterilerinin beklediği ve ihtiyaç duyduğu müşteri etkileşiminde yapay zekâ bazlı çözümleri tek bir platformdan sunacak. SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “Bu iş birliğinden oluşan sinerjiyle SFS sigortacılık sektöründe müşterilerine sunduğu dijital önerilerin kapsamını genişletiyor olacak” dedi

15 sigorta şirketine uçtan uca çözümler sunan SFS Yazılım ve Danışmanlık, işletmelere yapay zekâ çözümleri sunan MindBehind ile iş birliği ve çözüm ortaklığına imza atarak, müşterilerinin bu alanda ihtiyaç duyduğu çözümleri SFS’nin diğer çözümleri ile entegre bir şekilde sunabilecek.

İki sistem, tek platform

İşbirliğine dair detayları paylaşan Atıcı, “SFS, MindBehind’in portföyünde olan ürünleri sigorta müşterileriyle buluşturulacak. Sağlanacak entegrasyon çalışmaları ile birlikte iki sistemi tek platform şeklinde müşterilerin hizmetine sunacağız. Örneğin bizim ürünlerimiz arasında chatbox yok. Ancak bunu talep eden müşterilerimiz var ve bu hizmeti başka yerden almak zorunda kalıyorlar. MindBehind ile yaptığımız iş birliği sayesinde bu hizmeti artık direkt bizden kendi çözümlerimizle bütünleşik olarak alabilecekler” diye konuştu.

Müşteri etkileşimi konusuna bütünsel olarak yaklaşan Atıcı, “Müşterilerimizin bu alanda kendi müşterilerine ulaşımında webchat, whatsapp ve chatbot gibi teknolojileri bütünleşik olarak kullanabilecekleri öneriler sunacağız. Dijital açılımımızın önemli kısmını kendi kaynaklarımızla yaparken, bir taraftan da iş ortakları ile birlikte SFS’nin dijital çözüm portföyünü de genişleteceğiz” dedi.

SFS’ye TÜBİTAK’tan destek

Geçtiğimiz günlerde geliştirdikleri Ar-Ge projesiyle TÜBİTAK’tan destek aldıklarını hatırlatan Atıcı şunları anlattı: “Yapay Zekâ Tabanlı Sigortacılık Çözümleri Geliştirilmesi konulu 1501 TÜBİTAK TEYDEP proje destek başvurumuz onaylandı. Buradaki çalışmalarımız da aralıksız sürüyor. TEYDEP Projesi’ni etkin bir şekilde yönetip projede amaçladığımız kazanımları gerçekleştireceğiz. Belirlemiş olduğumuz ana stratejilerimiz arasında yer alan yeni nesil çözümler oluşturma planına paralel olarak, yapay zekâ bazlı sigortacılık konusunda Ar-Ge çalışmalarımızı devam ettirip, InsureE sigortacılık ürünümüze yeni nesil yetenek ve fonksiyonlar kazandırmayı hedefliyoruz.”

MindBehind Genel Müdürü Oğuzhan Başeğmez ise, “MindBehind olarak dünya genelinde çoğu Fortune 500’de olan 100 civarı müşterimiz var. Artık tüm şirketler dijitalleşmenin ve özellikle de yapay zekalı projelerinin değerinin farkındalar. Biz de şirket olarak satıştan pazarlamaya ve İK’ya kadar birçok alanda yapay zekalı iletişim hizmeti sunuyoruz. Sigorta sektörünün güçlü ismi SFS Yazılım ve Danışmanlık ile de iş birliği yapmaktan ve bu sektöre onlarla uçtan uca bütüncül hizmetin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.

MindBehind San Antonio -Amerika ve Köln – Almanya ofislerimiz ile dünya çapında işbirliklerimizi genişletmek ve müşterilerimizle oluşturduğumuz ortak tecrübelerimizle, yeni ve güçlü projelere imza atmak istiyoruz. 500’den fazla istihdamımızı ikiye katlamak en büyük arzumuz” dedi.