Arex Sigorta sermayesini iki katına çıkarıyor

Eylül 2020’de tamamı ödenmiş 60 milyon lira sermayeyle kurulan Arex Sigorta %100 sermaye artışına gitti.

Kefalet Sigortası branşında 2021 yılını sektör üçüncüsü olarak tamamlayan Arex Sigorta, sigortalıların ve iş insanlarının akıllarına ilk gelen şirketlerden biri olmayı amaçladıklarını açıkladı.

Çalışmalarını faaliyet gösterdiği her alanda güçlendirip dinamik kadro yapısıyla sigortalıların bakış açısını değiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Şirketin yönetim kurulu, 04.03.2022 tarihinde aldığı kararla şirket sermeyesinin 60 milyon liradan 120 milyon liraya çıkarılmasına yönelik süreci resmi olarak başlattı. Yönetim kurulu sermayenin iki katına çıkarılmasına ilişkin esas sözleşme değişikliği önerisiyle birlikte Şirket genel kuruluna toplantı çağrısında bulundu. Esas sözleşme değişikliği önerisinin, Ticaret Bakanlığı ve SEDDK onayı sonrasında şirketin ilk olağan genel kurulunda karar alınmasıyla sonuçlanması bekleniyor.

Demir: Sermaye artışı ile daha da güçleneceğiz

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Arex Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir, “İlk poliçemizi kestiğimiz Eylül 2021’den bu yana sigortacılığın hizmet verdiğimiz her branşında homojen bir dağılım ile poliçe üretiyoruz. Bu sayede yeni kurulmuş bir sigorta şirketi olarak kısa zamanda sektörde adımızdan söz ettirmeyi başardık. Bu başarımızı da şimdi işlemlerine başladığımız %100 sermaye artışıyla taçlandırıyoruz. Merkezine sigortalılarımızı konumlandırdığımız iş süreçlerimiz ve başarımızda payı olan paydaşlarımızla büyümeye devam ederek, ülkemize daha fazla katma değer sağlayacağız” şeklinde konuştu.