Türkiye ile Azerbaycan arasında yeşil kart işbirliği

Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu (TMTB) yeşil kartın bilinirliğini artırmak, sahte yeşil kartla mücadele etmek amacıyla düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin sınır komşularıyla karşılıklı olarak yeşil kartın dijital kontrol uygulamalarına başlanacak. Büro Azerbaycan, Yunanistan ve Bulgaristan ile dijital olarak yeşil kart kontrol uygulamasını yapmak konusunda prensipte anlaştı. Projenin lansmanı bugün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapıldı.

Azerbaycan İcbari Sigorta Bürosu ile Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu arasında yeşil kart sistemlerinin entegrasyonu protokolü Bakü’de imzalandı. Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Ziya Aliyev ve TSB Başkanı Atilla Benli’nin konuşmalarıyla başlayan toplantı daha sonra Azerbaycan İcbari Sigorta Bürosu Müdürü Reşad Ehmedov ve Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu Müdürü Mehmet Akif Eroğlu’nun konuşmalarıyla sürdü. Konuşmacılar, işbirliği sonrasında yeşil kart sahteciliğinin önüne geçileceğini söyledi.

Toplantının sonunda  işbirliği protokolü TMTB Müdürü Akif Eroğlu ile Azerbaycan Motorlu Taşıt Büro Müdürü Reşat Ahmetov arasında imzalandı.

play-sharp-fill