Unico Sigorta’dan 2021’de dikkat çeken performans

Toplam prim üretimi yüzde 25 yükselen Unico Sigorta, 2021 yılında prim üretiminde ilk 20 şirket arasında en yüksek artışı sağladı.
Unico Sigorta, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından açıklanan 2021 yıl sonu verilerine göre, sigorta sektörü yüzde 6 küçülürken reelde yüzde 25 oranla sektörün ilk 20 sigorta şirketi arasında en fazla büyüyen şirket oldu. 2020 yılında prim üretimini yıllık yüzde 45 artıran Unico Sigorta, 2021 yılında hem yüzde 69 büyüme ile başarısını sürdürdü hem de pazar payını artırmaya devam etti.

Hasar ödemeleriyle mali yapımız daha da güçlendi

2021 yılında toplam 575 milyon TL hasar ödemesiyle şirketin mali yapısının daha da güçlendiğine dikkat çeken Unico Sigorta Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Emine Talay Turan, öz sermayesi 356,5 Milyon TL olan Unico Sigorta’nın net karının 154,5 Milyon TL ve sermaye yeterlilik oranının ise yüzde 118,5 olduğunu açıkladı.

Dengeli bir portföy yarattık

Şirketin uzun vadeli planları doğrultusunda istikrarlı bir büyüme kaydettiğini dile getiren Turan, “Uzun vadeli strateji planlarımızla büyüme oranımızda başarılı bir istikrar yakaladık. Hedeflerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karlı branşların portföyümüzdeki payını da büyüterek dengeli bir portföy yarattık. Bu vesileyle hizmet kalitemizden ödün vermeden yakaladığımız ivmeyi ve başarılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Turan, 2021’de şirket prim üretiminin yüzde 72’sinin acenteler üzerinden gerçekleştiğini aktararak “İş ortaklarımızın bize inancını çok değerli buluyoruz. Geçen yıla göre acente sayımızı yüzde 18 artırıp nokta iletişim ve alınan geri bildirimlerin teknoloji vasıtasıyla süreçlere yansıtılması sonucunda poliçe sahipleri nezdinde tercih edilen şirket olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

İstikrarlı başarının anahtarı ekip çalışması

İstikrarlı başarının ancak ekip çalışmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Turan, “Çalışanlarımız yıllardır süregelen bu istikrarlı başarının en büyük unsuru. Çalışanlarımızın yarısı aramıza yeni katılmasına rağmen, şirket çalışanlarımızın kıdem ortalaması 5 yıldan fazla. Unico Sigorta’nın başarılı bir şirket olmasının yanı sıra çalışanların işini severek yapmasını, çalıştığı şirkette mutlu olmasını da önemsiyoruz. Pandemi sürecindeki “evden çalışma” sistemini normalleşme politikaları sonrası hibrit çalışma sistemine çevirdik ve bu çalışma sistemini kalıcı hale getirmeyi planlıyoruz. Sık sık bir araya gelmeye ve ofiste iş harici de birlikte vakit geçirmeye özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Pazar payı yüzde 32 arttı

2021 yılı genelinde sektör sıralamasında iki sıra yükselerek pazar payını yüzde 32’lik artışla yüzde 1.44’e çıkaran Unico Sigorta, benzer başarıyı 2020 yılında da göstererek yüzde 45’lik büyümeyle sektördeki ilk 20 şirket arasında en fazla gelişim gösteren şirket olmuştu. 2020 yılı genelinde sigorta sektörünün büyüme ortalaması yüzde 17’yken Unico Sigorta yılı yüzde 45’lik büyümeyle kapatmıştı.