Maximilian Stahl: Hedefimiz bölgenin önde gelen reasürans şirketlerinden biri olmak

 

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, her yıl bir önceki yıla göre güçlenerek büyüdüklerini belirterek, “Pandemi şartlarına rağmen büyük bir özveri ile çalışan ekibimizle zorlu geçen son iki yılda önemli kazanımlar elde ettik. Bu kazanımlarımızı korumak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederken, bu yıl ise hedefimizi bölgenin önde gelen reasürans şirketlerinden biri olmak yönünde belirledik.” diye konuştu.

VHV Reasürans iddialı hedeflere yoluna hız kesmeden devam ediyor. VHV Reasürans CEO Maximilian Stahl, 2022 yılında hedeflerini daha da yukarılara taşıdıklarını söyledi.  Son iki yılda Türkiye sigorta piyasasının birçok zorluğa rağmen rüştünü ispat ettiğinin altını çizen Stahl,  “VHV olarak Türkiye’nin gücüne inanıyor ve bu yönde yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. ” diye konuştu.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, 2021 yılına yönelik değerlendirme ve 2022 yılı beklentilerini paylaştı. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin her geçen gün etkisinin daha da hissedildiği 2021 yılında, dünyanın birçok ülkesi gibi Türkiye’nin de doğal felaketlerle sarsıldığının altını çizen Maximilian Stahl, “Canların yandığı her türlü felaket bizleri derinden üzüyor. Acıların biz nebze de olsa sarılmasında ise sigortanın önemi ortada. Sigorta sektörü son iki yılda başta Covid-19 salgını olmak üzere, yaşanan her türlü olumsuzlukta hızlıca sigortalılarının yardımına koşarak sigortaya olan güveni artırmada önemli bir yol aldı. Tüm yaşananlar bizlere şunu gösteriyor ki, tüm bu yaşananlar sigortacılığa yeni bir bakış açışı getirdi.” dedi.

“Sigorta sektörü zor gün dostu olduğunu gösteriyor”

Türk sigorta sektörünün 2021 yılında da çift haneli büyüyerek prim üretiminde 105 milyar TL’yi aşma başarısı gösterdiğini ifade eden Stahl, bu büyümede en önemli etkinin varlıkları koruma yönündeki bilincin artmasının önemli olduğunu belirtti. Ülke ekonomisinde özellikle 2021 yılının son aylarında döviz kurlarında yaşanan aşırı volatilitenin sigortacılıkta maliyetleri ciddi oranda artırdığına işaret eden Stahl, “Sigorta sektörü sermaye gücünü göstererek ekonomide yaşanan volatiliteye rağmen poliçe fiyatlarında artışı makul seviyelerde tutarak her zaman olduğu gibi zor gün dostu olduğunu gösterdi. Öte yandan henüz 1.5 yılını geride bırakan ve bu süre zarfında birçok önemli düzenlemeye imza atan sektörün düzenleyici kurumu SEDDK’nın işbirlikçi, sonuç odaklı ve proaktif yaklaşımı da sektörün sürdürülebilir ve sağlıklı büyümesinde büyük bir kazamım” diye konuştu.

Reasürans piyasasının ise son yıllarda yaşanan doğal afetlere rağmen gücünü koruduğuna dikkat çeken Maximilian Stahl,  “Küresel reasürans kapasitesi 500 milyar doların üstünde ve bunun daha da artması bekleniyor. Fakat unutmamak gerekiyor ki, iklim değişikliği ve siber riskler küresel ekonomi için uzun vadeli en büyük tehditleri oluşturuyor. Bu nedenle de reasürans piyasasında fiyatların bir miktar yukarı yönlü hareket edeceğini söyleyebiliriz” dedi.

“İstikrarlı şekilde çift haneli büyümeye devam”

VHV Reasürans olarak 2021 yılı hedeflerini tutturarak çift haneli büyüme başarısı gösterdiklerini söyleyen Maximilian Stahl, “Türkiye’de hizmet verdiğimiz müşteri sayımızı istikrarlı bir şekilde artırmaya devam ediyoruz. Öte yandan yıl içinde birkaç önemli hasarda gücümüzü ve hizmet kalitemizi gösterdik. Bu durum bize olan güveni ciddi şekilde artırdı. Pandemi şartlarının hakim olduğu ortamda evden çalışılmasına rağmen çalışan sayımızı da artırma başarısı gösterdik ve faaliyete başladığımız 2017 yılından bugüne çalışan sayımızı 17’den 40 kişiye çıkardık.” diye konuştu.

2022 yılında ise VHV Reasürans olarak pandemi şartlarına göre çalışma şartlarını güncelleyeceklerini ifade eden Maximilian Stahl, yeni yıl yeni hedefler doğrultusunda daha proaktif bir strateji izleyeceklerini de belirtti. Stahl, “ İstikrarlı bir şekilde çift haneli büyüme seviyelerimizi 2022 yılında da sürdürerek, bölgede ilk akla gelen reasürans şirketlerinden biri olmak için yoğun şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sorumluluğumuz hayatın sürdürülebilirliği için olmazsa olmaz

“Sürdürülebilirlik” teriminin kullanımındaki artan popülariteye rağmen uzun yıllardır Almanya merkezli VHV Grubu olarak 100 yılı aşkın tecrübeleriyle bu yönde birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Maximilian Stahl, “Sigorta doğası gereği sürdürülebilirlik kavramı ile iç içe olan bir sektör. Sorumluluğumuz hayatın sürdürülebilirliği için olmazsa olmaz. VHV Reasürans olarak bizde Türkiye’de genç bir şirket olarak kısa ve orta vadede Almanya’dan aldığımız destekle sürdürülebilirlik yolunda önemli projelere imza atmak istiyoruz ve bu yöndeki fikirlere açığız.” dedi.