“Fiyatlar artarken, sigorta yaptırılan ürünlerin teminatları da artırılmalı”

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, enflasyonist bir ortamda, sigorta yaptırılan ürünlerin teminatlarının mutlaka artırılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, Bloomberg TV’de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından dünyadaki pek çok oyuncunun söz konusu bölgelere teminat vermediğini belirten Obalı, “Türkiye sigorta sektörünün söz konusu bölgede almış olduğu 4 milyar dolarlık bir risk var. Bunların önemli bir çoğunluğu yangın ve mühendislik alanlarında.” dedi.

Sigorta sektörünün en önemli olaylarda hem finansal hayatın hem de kişisel hayatın devamına ilişkin önemli bir oynadığını ifade eden Obalı, “Sigorta sektörü sürdürülebilirliğin en önemli paydaşı. Bu anlamda sigorta sektörünün önemini anlatmak bizim için çok değerli. İnsanların hem bugününe hem gelecek hayat standartlarının sürmesinde önemli bir rolü var sigortanın. Bu anlamda Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) önemli bir gelişme kaydetti.”

10 yıllık getiri, enflasyonun üstünde

BES’te iddialı bir gelişme yaşandığına dikkat çeken Obalı, “Devletin bu konudaki rakipsiz olan desteği vardı. Yüzde 25’lik desteğin yüzde 30’a çıkmasıyla bu ivme hızlandı. Yılbaşından itibaren 127 bin ilave katılımcı geldi. 18 yaş altı 268 bin katılımcı da çok önemli. Burada önemli olan doğru zamanda doğru atımların atılması ve erken başlanması. Fon değişikliğine gidilerek 12’ye çıkarılması katılımcı için yeni seçenekler sunuyor. 10 yıllık getirilere bakıldığında BES’in enflasyonun üstünde getiri sağladığı görülüyor” ifadelerini kullandı.