Swiss Re: 2021’in doğal afet faturası 270 milyar dolar

Swiss Re Enstitüsü (SIGMA) 2021 yılı doğal afet raporunu açıkladı. Rapora göre, 2021’deki doğal afet olayları toplam 270 milyar dolarlık ekonomik ve 111 milyar dolarlık sigortalı kayba neden oldu. Bu da SIGMA kayıtlarında dördüncü en yüksek değer olarak kayıtlara geçti.

Swiss Re Enstitüsü’nün en son SIGMA raporundan elde edilen veriler, 2021’de doğal afetlerden kaynaklanan küresel ekonomik kayıpların %31’inin selden kaynaklandığını, ancak sel riskinin sadece %25’inin sigorta kapsamında olduğunu gösteriyor. Sel kaynaklı küresel ekonomik kayıplar 2021’de 82 milyar dolara ulaştı, ancak sigorta ve reasürans endüstrisi kayıplarının toplamı 20 milyar dolar civarında oldu.

Swiss Re’ye göre, geçen yıl yaşanan yüksek düzeydeki afetler, dünya çapında yıllık ortalama %5-7 oranında artan uzun vadeli sigortalı hasar eğilimini devam ettirdi.

Geçen yılın en maliyetli hasarı ABD’deki Ida Kasırgasıydı. Avrupa’da Temmuz ayında yaşanan şiddetli seller de kıtada görülen en yüksek maliyetli katastrofik hasar olarak kayıtlara geçti.