Aktüerler Derneği başkanı yeniden Dr. Şirzat Çetinkaya

Aktüerler Derneği, 28.03.2022 tarihinde Akatlar Kültür Merkezinde Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Pandemi koşulları dikkate alınarak gerçekleşen Olağan Genel Kurulu yönetmek üzere oluşturulan başkanlık divanına Cemal Emre Doğan, Andaç  Yılmaz ve Meltem Kara seçildi.

Başkanlığa yeniden seçilen Dr. Şirzat Çetinkaya.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı Genel Kurulda tüm dernek organlarının seçimleri tamamlandı. Dr. Şirzat Çetinkaya Başkan olurken, Cenk Yalçın Başkan Yardımcılığı, İbrahim Çakır Saymanlık, Aylin Yalçın Avcı Genel Sekreterlik, Prof. Dr. Sevtap Kestel Halka İlişkiler, Organizasyon ve Eğitim Sorumluluğu görevlerini üstlendi.

Yönetim kurulu seçimin yapılmasını takiben yapılan toplantıda seçilen yeni Denetim Kurulunda Nurdan Türkdemir, Murat Koçyiğit ve  Yetkin Tunçay görev aldı.

Toplantıda, 2021 Haziran ve 2022 Mart dönemi faaliyetleri şu şekilde özetlendi: “Uluslararası toplantılara iştirak, Finansal Sektör Değerlendirme Programı (FSAP) çalışmaları kapsamında, IMF ve Dünya Bankası yetkililerinden oluşan heyet, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) temsilcileri ve Aktüerler Derneği Yönetim Kurulu ile “Sigortacılık Sektörü” çalışma alanı üzerine bir araya gelinmesi, Aktüerler Derneği tarafından, Aktüerlik Sınav Kurulu ile iletişime geçilerek, IAA ve AAE müfredatlarına yönelik, aktüerlik sınav içeriklerinde güncellemeler gerçekleştirilmesi, Etik ve Profesyonellik Eğitimi, Hayat ve Emeklilik Branşlaşma Eğitimi, Hayat Dışı Branşlaşma Eğitimi yeni üyelere verilmesi ve bununla birlikte mesleki gelişimi sağlamak adına “Sigorta sektöründe R dilinin kullanımına dair ve sektörün geleceği hakkında sesli düşünme” ve “Veri Analitiği Üzerine Güncel Akademik Gelişmeler” seminerleri.”