Dünyanın 4.üncü büyük reasürans brokeri doğdu…

Dördüncü en büyük küresel reasürans brokerini yaratan dönüm noktası niteliğindeki satın alma nihayet tamamlandı. Howden ve TigerRisk adlı iki şirket, Howden Tiger olarak yapılandırıldı.

Howden Group Holdings, TigerRisk Partners’ın (şimdiki adıyla Howden Tiger) satın alımını tamamladı ve şirket, “Birlikte, dünyanın dördüncü en büyük küresel reasürans brokeriyiz” açıklamasında bulundu.

Howden ayrıca satın almanın ardından, Howden Tiger SabRE adını verdiği dünyanın en büyük programı olan MGA’yı ve bağlayıcı yetki yeteneğini yarattığını öne sürdü.

Howden, “Bu bizim için heyecan verici bir an. Tiger, tutkumuzu ve amansız teslimiyetimizi paylaşıyor, harika şeyler başarmak için heyecanlıyız. Birlikte, büyük küresel müşterilerin, yerel ve bölgesel sigortacıların, MGA’ların ve reasürörlerin hızla değişen taleplerini karşılayabileceğiz.” dedi.

Satın alma ilk olarak geçen yıl Haziran ayında duyurulmuştu ve o zamanlar yaklaşık 400 milyon dolarlık birleşik reasürans gelirini temsil ediyordu ve müşterilere 30’dan fazla ofiste 450 uzmana erişim sağlıyordu.

Howden Group’un İcra Kurulu Başkanı (CEO) David Howden, “TigerRisk, uzun yıllardır reasürans ve sermaye piyasaları alanında göze çarpan bir işletme ve yenilikçi olmuştur ve Howden ile güçlerini birleştirme kararı, bizim ve sektör için benzersiz bir fırsat ve ezber bozan bir karardır.” dedi.

2008 yılında kurulan TigerRisk, sermaye piyasaları ve veri analitiği yetenekleri ile lider, özel bir reasürans brokeri olarak kendini kanıtladı.

Satın almanın duyurulan tamamlanmasının ardından Howden, ayrıştırmanın müşterilere daha fazla seçenek sunma ve bir iş kurabilecekleri amaca ve benzersiz bir kültüre sahip bir şirkette çalışmak isteyen yetenekler için doğal bir yuva görevi görme konusundaki devam eden taahhüdüne dayandığını belirtti.