SAİK acentelerin taleplerini SEDDK Başkanı’na sundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Yönetim Kurulu Üyeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nu ziyaret ederek, acentelerin taleplerini sundu.

Konuya ilişkin TOBB SAİK Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

“27 Mart 2023 Pazartesi günü 13:00 – 15:00 saatleri arasında TOBB SAİK, Mart ayı olağan yönetim kurulu toplantımızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Esentepe binamızda gerçekleştirdik.

Akabinde İstanbul Ataşehir Paladium Tower’da bulunan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu merkez binasında TOBB SAİK Yönetim Kurulu olarak SEDDK Başkanımız ve ekibi ile 16:00 – 18:30 saatleri arasında biraraya geldik.

Toplantıda;
*SAİK’in sadece acenteler değil aracılar icra komitesi olması,
*Yönetmelikte acente ve broker şartlarının eşitlenmesi,
*Devir zeyili,
*Sadece zorunlu poliçelerde komisyon iadesi ve promosyon dağıtımı yasaklanması,
*Her şirketten Trafik poliçesi kesilebilmesi,
*İş paylaşımları için komisyon gider belgesi düzenlenebilmesi,
*İş yeri çalışma ruhsatından acentelerin muaf tutulması için 3572 no lu yasaya madde eklenmesi,
*Doğrudan tazmin,
*DASK metrekare sorunu,
*Portföy mülkiyeti,
Vb. konularda istişarelerde bulunduk.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumumuzun sektörümüze önümüzdeki günlerde çok daha faydalı işler yapacağına olan inancım tamdır.

Sektörümüzün sesini duyurmayı görev bilen, acentelerin sorunlarına önem verip bizleri dinleyen, bu vizyonu layıkıyla yerine getiren, doğru ve yansız misyonundan asla ödün vermeyen, bu misyonun bilinci içerisinde çalışan, özveriyle emek veren, SEDDK Başknaı Mehmet Akif Eroğlu ve SEDDK Kurumsal ekibini Acentelerimizi temsilen şahsım ve görev yaptığım kurumlarım adına tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”