Deprem bölgesinde “Sigorta Danışma Merkezi”nin ilki açıldı

Depremzede acentelerin sigortalılarla etkin iletişim sağlanması ve sigortacılık faaliyetlerinin sağlıklı sürdürülmesi için SEDDK, DASK ve TOBB işbirliği ile yaptırılan konteynerlerden oluşan “Sigorta Danışma Merkezi” nin ilki SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, DASK işleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut’un katılımlarıyla Kahramanmaraş’ta açıldı.

6 Şubat depremlerinin ardından depremde zarar gören acentelerin sigortalılarla etkin iletişim kurabilmesi ve bu sayede üretim ve hasar yönetim süreçlerinin sağlıklı gerçekleştirilebilmesi adına Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yaptırılan ve konteynerlerden oluşan Sigorta Danışma Merkezi, 16 Nisan 2023 Pazar günü Kahramanmaraş’ta açıldı.

Merkezin anahtar teslimine katılan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Kahramanmaraş’ta depremzede acentelerle bir araya gelerek bölgedeki son durum hakkında acentelerden bilgi aldı. DASK’taki yeni uygulamalar hakkında bilgilen veren Eroğlu, Maraş’ta kurulan çadır kenti de ziyaret etti. Sigorta Danışma Merkezleri depremin etkilediği 10 ilde kurulmaya devam edecek.