Sigorta devi AXA üst yönetimde yeni yapılanmaya gitti

Fransız sigorta devi AXA Group, 2024’ün ilk çeyreğinde sunulacak olan bir sonraki stratejik planını öncesinde üst yönetimde yeniden yapılanmaya gittiğini duyurdu. Türkiye operasyonları AXA Afrika CEO’luğu görevinden Uluslararası Pazarlar CEO’luğuna atanan Hassan El-Shabrawishi (görselde) ‘ye bağlandı.

AXA CEO’su Thomas Buberl konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2023, İlerlemeyi Sürdürme planımızın sonunu ve önümüzdeki üç yıl için yeni bir stratejik döngünün başlangıcını işaret ettiği için AXA için çok önemli bir yıl. Mevcut planımızın hedeflerini aşma yolundayız ve çoğu zaman belirsiz ve zorlu bir ortama rağmen bu olağanüstü performans için tüm liderlik ekibime teşekkür etmek istiyorum. Grubun dönüşümünde önemli rol oynayan ve AXA Yönetim Kurulu’ndan ayrılacak olan Georges Desvaux, Antimo Perretta ve Gordon Watson’a önemli katkılarından dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu yenilenen ekip, AXA’nın dahili yetenek havuzunun gücünü ve çeşitliliğini doğrulamaktadır. Ayrıca bize bazı pazarlarımızın ve merkezi işlevlerimizin çevresini geliştirme fırsatı veriyor.”dedi.

Grupta yapılan yönetim değişiklikleri şöyle:

– AXA Yönetim Komitesi üyesi ve AXA France CEO’su Patrick Cohen , Avrupa Piyasaları ve Sağlık CEO’su olarak atandı . AXA’nın Avrupa kuruluşlarını denetlemenin yanı sıra, Grubun temel uluslararası Sağlık operasyonlarını bir araya getirecek ve hızlandıracak yeni bir iş biriminin oluşturulması ve geliştirilmesi ile görevlendirilmiştir. Thomas Buberl’e rapor vermeye devam edecek.

– AXA France’ın CEO Yardımcısı Guillaume Borie , AXA France’ın CEO’su olarak atandı ve Thomas Buberl’e bağlı Yönetim Komitesi’ne katıldı.

– AXA Afrika CEO’su Hassan El-Shabrawishi , Uluslararası Pazarlar CEO’su olarak atandı ve AXA’nın Latin Amerika, Afrika, Orta Doğu, Türkiye, Hindistan ve Güneydoğu Asya’daki operasyonlarını denetleyecek. Hassan El-Shabrawishi, AXA’nın Thomas Buberl’e bağlı Yönetim Komitesine katıldı.

– AXA Japan ve AXA Greater China (Hong Kong ve Çin) doğrudan Grup CEO Yardımcısı ve Genel Sekreter George Stansfield’a bağlı olacaktır . Gordon Watson, Asya’dan sorumlu olmayan Başkan olarak atandı.

Yönetim Komitesinin merkezi işlevlerdeki yeni üyeleri:

– AXA XL Reasürans CEO’su Nancy Bewlay , Grubun Sigortalamadan Sorumlu Başkanı olarak atanıyor ve Yönetim Komitesine katılıyor. Finans, Operasyonlar, Strateji, Risk, Taahhütten Sorumlu Grup CEO Yardımcısı Frédéric de Courtois’ya rapor verecek.

– AXA Asia Stratejik Geliştirme Başkanı Françoise Gilles , Grubun Riskten Sorumlu Başkanı olarak atanıyor ve Yönetim Komitesine katılıyor. Frédéric de Courtois’ya rapor verecek.

– Anu Venkataraman, mevcut Yatırımcı İlişkileri Grup Başkanı görevine ek olarak Grubun Baş Strateji Sorumlusu olarak atandı. Grup Finans Direktörü ve Yönetim Komitesi üyesi Frédéric de Courtois ve Alban de Mailly Nesle’ye bağlı olarak Yönetim Komitesine katılacak.

Thomas Buberl’in etrafındaki yeni Yönetim Komitesi ise 1 Temmuz’dan itibaren birlikte çalışmaya başlayacak ve aşağıdakilerden oluşacak:

– Frédéric de Courtois , Grup CEO Yardımcısı, Finans, Operasyonlar, Strateji, Risk, Taahhüt

– George Stansfield , Grup CEO Yardımcısı, Genel Sekreter, AXA Japonya, AXA Greater China (Çin ve Hong Kong) gözetimi

– Nancy Bewlay , Grup Baş Sigorta Sorumlusu

– Guillaume Borie , AXA Fransa CEO’su

– Helen Browne , Grup Genel Danışmanı

– Patrick Cohen , Avrupa Piyasaları ve Sağlık CEO’su

– Ulrike Decoene , Grup İletişim Başkanı, Marka ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu

– Hassan El-Shabrawishi , Uluslararası Pazarlar CEO’su (Afrika, Türkiye, Orta Doğu, Latin Amerika, Tayland, Endonezya, Filipinler, Hindistan Life)

– Françoise Gilles , Grup Baş Risk Sorumlusu

– Scott Gunter , CEO AXA XL

– Alban de Mailly Nesle , Grup Finans Direktörü

– Marco Morelli , İcra Kurulu Başkanı AXA Yatırım Yöneticileri

– Karima Silvent , Grup İnsan Kaynakları Başkanı

– Anu Venkataraman , Grup Strateji Başkanı, Yatırımcı İlişkileri Başkanı

– Alexander Vollert , Grup Operasyon Direktörü, AXA Grup Operasyonları CEO’su

Renaud Guidée de AXA XL Reasürans CEO’su olarak atandı. 2019 yılından bu yana Grup Riskten Sorumlu Başkan görevini yürüten Renaud Guidée , Nancy Bewlay’in yerini alarak AXA XL Reasürans’ın CEO’su olarak atandı. AXA XL CEO’su ve AXA Yönetim Komitesi üyesi Scott Gunter’a rapor verecek.