Virtual i, “Touch Risk ” ve “Virtual i Switzerland” olarak iki şirkete ayrıldı

Virtual i Switzerland AG, sektörün ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verebilmek, sektörel gereksinimlere özelleştirilmiş çözümler sunabilmek amacıyla, teknoloji ve sigorta alanlarında özelleşmiş iki ayrı kuruluş halinde, “Touch Risk GmbH” ve “Virtual i Switzerland AG” olarak hizmet vermeye başlıyor.

Touch Risk, sektörün gelişen ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi sigorta ürünleri sunmaktadır. Araştırma ve geliştirme odaklı olarak minimum A- dereceli Reasürörlerin desteklediği yüksek kaliteli sigorta ürünleri sunan Touch Risk, müşterileri güven ve rahatlık sağlayan sadeleştirilmiş ürün ve süreçlerle desteklemektedir.

Touch Risk, sigorta sektörünün önde gelen yenilikçi oyuncularıyla yakın işbirliği yaparak, sigorta ürünlerini ve süreçleri gereksinimleri karşılayacak şekilde basitleştirip özelleştiriyor. Stratejik küresel ortaklıklar aracılığıyla global sigorta programları sağlayabildigi gibi, yerel poliçelerin teminini ve yerel brokerlik hizmetlerine erişimi de sağlıyor. Sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk da, yeşil sigorta ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla önceliklendirilen konular arasında.

Öte yandan, Virtual i, global ödüllü teknolojisini kurumların operasyonel işleyişine entegre ederek sektördeki kurumların iş operasyonlarını ve risk yönetimini geliştirmeye adandı. Teknoloji konusundaki derin tecrübelerinden faydalanarak, süreçleri optimize etmek, verimliliği artırmak ve hızla değişen dijital dünyada lider sigorta sektörü oyuncularının öncü pozisyonlarını korumalarını sağlamayı hedefliyor.

En önemli gelişmelerden birisi ise, Touch Risk’in, Dubai’de bir Managing General Agent (MGA) olarak başarılı bir şekilde kurulmuş olması. Touch Risk’in bu pazardaki varlığı, bölgede mevcut benzersiz fırsatları değerlendirerek sektöre daha iyi hizmet verebilmeye olanak tanımaktadır. Buna ek olarak, Münih’te bir MGA kurma sürecinde olan Touch Risk, Avrupa’da sağlam bir temel oluşturarak hizmet alanını genişletmek üzere yola çıktı.

Müşterilere bağlılığı değişmez ilke olarak gören her iki şirket, Touch Risk ve Virtual i olarak yola devam ederken, sektörün ihtiyaçlarına özel sigorta çözümleri ve teknoloji entegrasyonu sağlamaya daha iyi odaklanmak üzere faaliyetlerine başladı.