Howden dur durak bilmiyor. Şimdi de Howden Ventures’ı kurdu…

Londra merkezli sigorta grubu Howden’ın satın almaları ve yeni yatırımları hız kesmeden sürüyor. Grup sigorta ürünü gelişimini hızlandıracak bir yatırım ve risk kuluçka merkezi oluşturmak için Lloyd’s onayına tabi olarak 500 milyon sterlin (607,1 milyon dolar) sigortalama kapasitesiyle Howden Ventures’ı kurdu.

Howden Ventures, küresel sigorta pazarındaki uzman inovasyon ekiplerinden uzmanlık ve kaynak alacak. Platform, yeni sigorta çözümlerinin geliştirilmesini desteklemek için 500 milyon sterlin tutarında sendikasyon sigortalama kapasitesi sağlayan Tokio Marine, Chaucer ve Liberty Specialty Markets dahil olmak üzere Lloyd’un önde gelen sigortacıları tarafından desteklenen delege edilmiş sigortalama yetkisini içeriyor.

Silikon Vadisi Bankası’nın çöküşünün ardından küresel sigorta teknolojisi sektörüne yönelik yeni finansman düşmeye devam ederken, Howden Ventures, en az beş yeni girişimi desteklemek amacıyla başlangıçta sektöre 10 milyon sterlin(12,1 milyon dolar) tutarında yeni finansman taahhüt etti.

Howden Ventures, yaptığı açıklamada, finansman, taahhüt sermayesi, uzmanlık, yönetişim ve dağıtımı tek bir yerde bir araya getirerek, yeni ürün geliştirmeyi ve sigorta inovasyonunu hızlandıran uçtan uca bir platform ve ticari çözüm yaratacağını belirtti. Howden, Birleşik Krallık hükümeti planlanan Solvency II reformlarını ilerletirken, Howden Ventures’ın sigorta sektöründe yenilikleri geliştirerek ve sektörün sosyal etkisini artırarak bu politika önceliklerini hayata geçirmeye yardımcı olacağını açıkladı.