JP Morgan: Fidye yazılımlarındaki artışa rağmen siber sigorta pazarı cazip

2022’deki yavaşlamanın ardından fidye yazılımı sıklığının artmasına rağmen, JP Morgan’daki analistler siber sigorta pazarını hâlâ “güçlü kârlılığa ve gelecek yıllarda iyi bir risk artışı potansiyeline sahip çekici bir alan” olarak görüyorlar.

Aon tarafından yayınlanan verilere atıfta bulunan JP Morgan, fidye yazılımı saldırılarının 2023’ün ikinci çeyreğinde önceki yıla göre yüzde 176 arttığını blirtti.

Firmanın analistleri, 2023’ün ilk yarısında eğitim ve profesyonel hizmet firmalarının yanı sıra imalat, finansal hizmet firmaları ve teknolojide de saldırılar meydana geldiğini açıklarken, şöyle devam ettiler: “Fidye yazılımındaki artış yüzdesi oldukça dikkat çekici olsa da, 2022’nin 2. çeyreğinde fidye yazılımı iddialarının sıklığında önemli bir azalmanın fayda sağladığını görüyoruz.”

JP Morgan analistleri, Beazley’in 9A 2023 tarihli son açıklamasında, fidye yazılımı saldırılarında bir artış görmelerine rağmen, talep sıklığında bir artış görmediklerinin vurgulandığını belirtti.

JP Morgan analistleri şu sonuca vardı: “Diğer birçok iş koluyla karşılaştırıldığında, siber sigortanın sigortacılık temelinde daha güçlü bir karlılığı var. Aslına bakılırsa, bazı zorlu yıllarda bile bu sınıf hala sigortacılık karı elde ediyordu.”