Avrupalıların %40’ı emeklilik dönemi için birikim yapamıyor

Avrupa Emeklilik Haftası’nın bir parçası olarak, Insurance Europe tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, Avrupalıların üçte birinden fazlasının emeklilikleri için birikim yapmadığını ve bunların yüzde 40’ının mevcut ekonomik durumun emeklilik planlamalarını olumsuz etkilediğini söylediğini ortaya koyuyor.

15 Avrupa ülkesinde yaklaşık 16.000 kişiyi kapsayan anket, kadınların erkeklerden daha az tasarruf ettiğini ve çoğu insanın (yüzde 58) emekliliklerinde iyi bir yaşam standardı sağlamak için ek tasarruflara ihtiyaç duyduklarının farkında olduğunu gösterdi.

Bu bulgular, herkesin emeklilikte iyi bir yaşam kalitesine sahip olmasını sağlamak için Avrupa genelinde emeklilik sistemleri reformuna duyulan acil ihtiyacı vurgulamakta. Bu yöndeki önemli bir adımın ise emeklilik sistemlerini daha da geliştirmek olacağının altı çizildi. Insurance Europe’dan ankete yönelik değerlendirmede “Emeklilik sistemlerinin tüm Avrupalılar için amaca ve geleceğe uygun hale gelmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verildi.