Swiss Re: Elektronik sağlık kayıtları underwriting sürecini 7 kat hızlandırıyor

Swiss Re’nin yaptığı çalışma, dijital elektronik sağlık kayıtlarının underwriting sürecine daha hızlı ve daha doğru katkı sağlamadaki kilit rolünü vurguluyor. Araştırma, elektronik kayıtların, doktor beyanlarına dayanan vakaların neredeyse yarısında doktor beyanının yerini alabileceğini gösteriyor.

Önde gelen hayat sigortası şirketleriyle işbirliği içinde açıklanan bulgular, elektronik sağlık kayıtlarının geleneksel hayat ve sağlık sigortası underwriting sürecinde devrim yaratabileceğini ortaya koyuyor. Çalışmaların sonuçları, underwriting sürecini 15 günden 2 güne kadar indirebilen, yedi kat daha hızlı bir hızlanma anlamına geliyor.

Son iki yıl içinde Swiss Re, elektronik sağlık kayıtlarının geleneksel yöntemlerin yerine kullanılmasının etkinliğini değerlendirmek üzere aktüeryal, veri bilimi ve underwriting uzmanlarından oluşan çok disiplinli bir ekip kurdu. Bu ekip, elektronik sağlık kayıtlarının, önemli bir müşteri hacmi için daha hızlı underwriting süreçleri sunmak için geleneksel yöntemlerin yerine kullanılabileceğini gösterdi.

Swiss Re’nin geliştirdiği “Underwriting Ease” yazılımı, underwriter’lara elektronik sağlık kayıtlarını hızlandırmaları, bilgileri bir araya getirmeleri ve raporlar arasında etkili bir şekilde gezinmeleri için olanak tanıyor.

Araştırma, underwriting sürecini yenilikçi bir şekilde şekillendirmede elektronik sağlık kayıtlarının önemli bir adım olduğunu gösteriyor.